26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Φωτίστηκε το “πάρκο τσέπης” με δωρεά της εβρίτικης εταιρείας Dasteri

Ένα απλό οικόπεδο “μεταμορφώθηκε” σε μια όμορφη “γωνιά” για μικρούς και μεγάλους! Χρώμα, χαρούμενη διάθεση και ομορφιά “έπιασαν τόπο” στο όμορφο αυτό πάρκο τσέπης, όμως του έλειπε ο φωτισμός, έτσι η Εβρίτικη Εταιρεία Dasteri φρόντισε για αυτό!

Εχτές, ημέρα Τετάρτη 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών φωτιστικών LED σωμάτωνμε τους ιστούς τους, πρόκειται για σημαντική δωρεά της εταιρείας “Dasteri Systems A.E.”, διότι δεν αρκεί να ομορφύνει ένα μέρος αλλά χρειάζεται να μπορεί να αναδειχθεί και με τον σωστό τρόπο.

Να επισημάνουμε πως πριν ήταν ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Σουφλίου που κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αντιδημαρχίας Πράσινου παραχωρήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να γίνει εξωραϊσμός. H κάμερα του e-evros.gr είχε βρεθεί από τις πρώτες κίολας μέρες εξωραϊσμού του και κατέγραψε την μεταμόρφωση του.

Τώρα αυτό που μένει είνα να γεμίσει με παρέες το ολοκληρωμένο πλέον “πάρκος τσέπης”.

Τι εννοούμε «Πάρκο Τσέπης»;

Τα “Πάρκα Τσέπης” έχουν αγκαλιαστεί από αρκετές πόλεις του εξωτερικού ήδη από το 1960. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους πρασίνου, μικρού συνήθως μεγέθους, οι οποίοι δημιουργούνται σε ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα τμήματα του αστικού ιστού, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Σκεφτείτε δηλαδή μια αναξιοποίητη αλάνα ή μεγάλα και ασχεδίαστα τμήματα γης σε κάποια γειτονιά τα οποία δεν έχουν κάποια λειτουργική χρήση στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς.

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο από την κάμερα του e-evros.gr που δείχνει το “πάρκο τσέπης”:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την εκτέλεση των δρομολογίων Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης – Διαχειριστικός έλεγχος (Μέρος 3): Έκαναν προμήθειες ανταλλακτικών για παροπλισμένα οχήματα που βρίσκονται σε αχρησία επί χρόνια

editor

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρυσοχοϊδη – Τι ψάχνει η αστυνομία σε κάμερες και κινητά

editor
26/04/2024 19:56