26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αρχές Ιουνίου οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Αρχές Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης όπως και για την πόλη της Κομοτηνής, της Ξάνθης και της Δράμας.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και η πόλη της Ορεστιάδας αφού υπάρξει πρώτα η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), κ. Μάριος Τσάκας.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Χρήστος Μέτιος ολοκλήρωσε μια κοινή σύσκεψη μαζί με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκα, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας ενώ στην σύσκεψη βρέθηκαν και στελέχοι της Περιφέρειας.

Ο κ. Τσάκας ανέφερε ότι οι εργασίες στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στη Δράμα θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου, με την Καβάλα να ακολουθεί αμέσως μετά, και την Ορεστιάδα αφού υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αιτήσεις σύνδεσης μπορούν ήδη να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης, η ΔΕΔΑ θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι. Κάθε τέσσερις μήνες, άλλωστε, η ΔΕΔΑ θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο.

Στη σύσκεψη συζητήσανε και προβληματισμούς των Δημάρχων αναφορικά με τη συμβατότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Δήμοι και συμφωνήσαμε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακολουθεί και σχετική φωτογραφία από την κοινή σύσκεψη τους:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Βραβεύτηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης με το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Περισυλλογή και συντήρηση 22 κάδων κοντέινερ

admin

Είμαστε ένα: Τα Παραπολιτικά παρέδωσαν τα τρόφιμα για τους φρουρούς των συνόρων

admin
26/04/2024 21:26