26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής δήμων η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού, προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο-“σκούπα”

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενός δήμου θα μπορεί να γίνε η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού, προκειμένου να παρακαμφθεί έτσι το… μπλοκάρισμα από διάφορες αντιπολιτεύσεις σε δήμους όπου ο δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας airetos.gr και αφορούν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που θεωρητικά θα αφορά το σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης. και έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Στην ουσία όμως θα πρόκειται για νομοσχέδιο – “σκούπα”, όπου μπαίνουν διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση.

Από το ρεπορτάζ του AIRETOS.GR προκύπτει ότι στις λοιπές διατάξεις (δηλαδή στις άσχετες με τον Εσωτερικό Έλεγχο), βάσει του μέχρι στιγμής προγραμματισμού, ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

– Θα αυξηθούν κι άλλο οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής των Δήμων, με αντίστοιχη αποψίλωση των Δημοτικών Συμβουλίων, και ειδικότερα

α) Το ένα κομμάτι θα αφορά αρμοδιότητες προσλήψεων,

β) το δεύτερο τη λήψη Απόφασης για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο λόγω έλλειψης πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, πηγάζει από το Δήμο Άνδρου, αλλά έχει ληφθεί και σχετική Απόφαση από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ενώ ανάλογα αιτήματα στην Κυβέρνηση έχουν υποβάλλει και άλλοι δήμοι της χώρας.  ΌΠως σημειώνει επίσης η ιστοσελίδα, για το θέμα εξετάζεται και παράταση της προθεσμίας του νόμου για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Όλα αυτά αφορούν φυσικά και την Αλεξανδρούπολη, όπου μέχρι τώρα η εμμονική αντίδραση της αντιπολίτευσης με επικεφαλής την παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και κάποιοι λάθος χειρισμοί του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού (όπως και στο θέα της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α), δεν έχουν επιτρέψει να εγκριθεί η σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού. Οπότε, αν τελικά υπάρξει αυτή η νομοθετική παρέμβαση απ’ την Κυβέρνηση, θα αρκεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης διαθέτει πλειοψηφία. Κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν στο συγκεκριμένο θέμα να… κρατούν όμηρο την δημοτική αρχή η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες παρατάξεις, αλλά και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού όλα αυτά τα… εμπόδια θα παρακαμφθούν.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Έβρος: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

editor

Παιδική Παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος” από την ΠΕ Καβάλας

editor

Επίσκεψη του Χρ. Σταϊκούρα στην Εβρίτικη DASTERI AE (video)

editor
26/04/2024 5:16