26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Οι ευκαιρίες χάνονται, οι ευθύνες όμως;

“Ο ασφαλέστερος τρόπος να χάνει κανείς Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι να μην υποβάλλει προτάσεις για νέα έργα!!! Και αυτό ακριβώς κάνει εδώ και 18 μήνες η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ!” αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη “Πόλη και Πολίτες”.

Μάλιστα παραθέτει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο που κατατέθηκε τον Μάϊο του 2019 από την προηγούμενη διοίκηση με τίτλο «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού περίπου 3.000.000 ευρώ, και τελικά εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Ένα έργο που ο φετινός χειμώνας έδειξε δυστυχώς με τραγικό τρόπο πόσο απαραίτητο είναι για την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” η νέα διοίκηση μόλις πριν λίγες ώρες κατάφερε να δημοπρατήσει αυτό το έτοιμο έργο. “Ούτε καν για αυτό είναι ικανή… Έτσι όπως πάνε δυστυχώς μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα περάσουν αρκετοί χειμώνες ακόμη.”  τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει λέγοντας “Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ψέλλισε φτηνές δικαιολογίες ότι τάχα καθυστέρησε η έγκριση του μνημονίου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Έβρου, που όμως έγινε εδώ και τρεις μήνες, και ότι περίμεναν την έγκριση του επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κάτι βέβαια που δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση γιατί η έγκριση και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Το ίδιο άλλωστε έγινε και με τα έργα ύδρευσης στις Φέρες, την Συκορράχη και την Μάκρη, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ και ξεκίνησε η δημοπράτησή τους πριν την υπογραφή της σύμβασης του Δανείου, για να μπορεί ο Αντιπρόεδρος τώρα να φωτογραφίζεται και να δηλώνει περιχαρής την πρόοδο και κατά περίπτωση την ολοκλήρωσή τους…

Απευθύνεται ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ στον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ για συνεργασία και τον καλεί να του υποδείξει περιοχές με πρόβλημα των δικτύων ομβρίων. Μα πόσο αδαής πια… Ολόκληρη μελέτη και μάλιστα με χρηματοδότηση του παραδόθηκε κι αυτός ακόμη «κοιτάει τα άστρα..».”

Επίσης σε άλλο σημείο αναφέρει πως “ενώ άλλες ΔΕΥΑ της χώρας έχουν ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων εκατομμυρίων, η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης δεν έχει υποβάλλει ακόμη τίποτα!”

Συγκεκριμένα τονίζει “Πέτυχαν το ακατόρθωτό! Να μην υποβάλλουν τίποτα! Η πρόσκληση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης» έληγε στις 31/12/2020. Ευτυχώς πήρε παράταση έως 31/3/2020. Δυστυχώς, ενώ άλλες ΔΕΥΑ της χώρας έχουν ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων εκατομμυρίων, η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης δεν έχει υποβάλλει ακόμη τίποτα! Και όλα δείχνουν ότι τα χρήματα έχουν ήδη εξαντληθεί!”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Β. Ροδόπη: Εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στην Ελλάδα

editor

Η “Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης” ευχαριστεί τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που τους στήριξαν

editor

Κορωνοϊός: 72 νέα κρούσματα σε όλη η χώρα – 2.081 συνολικά

admin
26/04/2024 11:04