26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση ΑΜΘ: Ήδη εντάχθηκαν οι περισσότερες (8.815) επιχειρήσεις από κάθε άλλη Περιφέρεια

-Οι 8.815 αιτήσεις που ήδη εγκρίθηκαν από 23.200 αιτήσεις, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις άλλες Περιφέρειες της χώρας
-Ανακοινώθηκαν ένταξη νέων δραστηριοτήτων, παράταση υποβολής αιτήσεων και όσων απορρίφθηκαν, αύξηση χρηματοδότησης
-Καμιά Περιφέρεια δεν έχει ακόμα πληρώσει χρήματα σε επιχειρήσεις για την Μη Επιστρεπτέα

Οι περισσότερες επιχειρήσεις από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, αν και δεν έχουν αξιολογηθεί ούτε οι μισές από τις άνω των 23.200 αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ που τόσο… λοιδορήθηκε από την αντιπολιτευόμενη παράταση “Περιφερειακή Σύνθεση” του Τάκη Τοψίδη, αλλά και πολεμήθηκε άγρια από τον ίδιο και τα “δεκανίκια” του Προέδρους των άλλων Επιμελητηρίων, έχει ξεπεράσει ήδη με τις 8.815 αιτήσεις που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση. Φτάσαμε έτσι τις 10.034 αιτήσεις που αξιολογήθηκαν, με τις 7.793 είναι στη φάση της ένταξης, καθώς αξιολογήθηκαν θετικά, με προϋπολογισμό 19.370.000 €, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ενταχθεί οι πρώτες 1022 αιτήσεις, με προϋπολογισμό 2.614.100 €.

Τι συνέβη στις άλλες Περιφέρειες της χώρας;

– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Τζιτζικώστας το… ίνδαλμα Τοψίδη): Εντάχθηκαν οριστικά μόνο 6.683 επιχειρήσεις από τις 20.000 που υπέβαλλαν αιτήσεις.

-Περιφέρεια Κρήτης: Εντάχθηκαν μόνο 2.377 επιχειρήσεις (από τις 10.929 που υπέβαλαν αίτηση)

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Εντάχθηκαν 1.118 επιχειρήσεις και μοιράζονται 25 εκατ. ευρώ

-Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εντάχθηκαν μόνο 1.728 επιχειρήσεις

–Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εντάχθηκαν 1.728 επιχειρήσεις

–Περιφέρεια Πελοππονήσου: Λιγότερες από 2.000 επιχειρήσεις εντάχθηκαν

-Περιφέρεια Αττικής: Υποβλήθηκαν συνολικά 42.254 αιτήσεις από επιχειρήσεις και με δεδομένο ότι το συνολικό ποσό πουθ ζητούν είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ ενώ τα χρήματα είναι 250 εκατ. ευρώ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ούτε το 1/3, δηλαδή κάτω από 10.000 αιτήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: “Από τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει τμηματικά, η καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις”. Ακόμα εξετάζονται και αξιολογούνται.

Μέτιος: Προστέθηκαν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες,

δόθηκε παράταση ως τον Ιούνιο, απλοποιήθηκαν και άλλοι οι διαδικασίες

Όσο λοιπόν και αν προσπαθεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης να ΜΛΟΚΑΡΕΙ το Πρόγραμμα μέσω της ΔΕΣΜΟΣ και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις χρησιμοποιώντας “δεκανίκια” του όπως η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν, ο συνεταίρος του σε επιχείρηση ρούχων Δημήτρης Μπακαλίδης ως Πρόεδρος των Ασφαλιστών (που τους έβαλε στο πρόγραμμα ο κ.,Μέτιος ενώ άλλες Περιφέρειες όχι), η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

Το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ αντικειμενικά ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας θα πάρουν τα χρήματα και αυτό δεν αλλάζει, όσο και αν προσπαθεί καιρό τώρα και το ραδιόφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, να κάνει το… άσπρο-μαύρο στο συγκεκριμένο ζήτημα, υιοθετώντας ξεκάθαρα τις απόψεις και τους ισχυρισμούς Τοψίδη.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Συνελήφθη διακινητής

admin

Γ. Γεωργαντάς: Δικαίωση για τους Έλληνες παραγωγούς η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ για τη «Φέτα»

editor

Τι τρέχει με την τιμή των καυσίμων;

editor
26/04/2024 13:19