11 Μαρτίου, 2025
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων Μαθητών στην Αλεξανδρούπολη

Οι νέες αλλαγές στα ΑΕΙ σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκώσει μεγάλη μάζα του πληθυσμού. Φοιτητές, μαθητές αλλά και οι ίδιοι οι γονείς διαμαρτύρονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών τους! Οι γονείς από την πόλη της Αλεξανδρούπολης βγαίνουν στους δρόμους με αφορμή του νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης  πρόκειται να συγκεντρωθεί  μπροστά στο Δημαρχείο σήμερα, ημέρα Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ. με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο φέρνει αλλαγές σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως και τις πανελλαδικές εξετάσεις και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα η Ένωση Γονέων Μαθητών στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες.

Στο νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που θέλουν να σπουδάσουν. Μάλλον δεν επιδιώκει την ‘αριστεία’ αλλά κάποιου είδους ‘αριστοκρατία’», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας για άλλη μία φορά ότι «δεν θέλουμε άλλη μία σχολική χρονιά χαμένη-θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά με όρους ασφάλειας, προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών μας».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έβρος: Συνελήφθησαν δύο διακινητές με 7 παράνομους μετανάστες

editor

Άρση lockdown: SMS τέλος από 14 Μαΐου – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30

editor

Μεγάλη Τετάρτη – Τι συμβολίζει

admin
11/03/2025 13:00