26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η μαθητική κοινότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης στέλνει το δικό της μήνυμα για την χρήση μάσκας στα σχολεία

Σχολικές μονάδες σε  αρκετές περιοχές της χώρας έχουν βάλει λουκέτο καθώς οι μαθητές αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η μαθητική κοινότητα Αλεξανδρούπολης θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει τους λόγους τους οποίους οδήγησαν τους μαθητές σε πορείες και λουκέτα, στέλνει το δικό της μήνυμα και ζητά να παρθεί μία απόφαση η οποία θα είναι ωφέλιμη για όλους.

“Το παρόν χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές ενέργειες για να μπορέσουμε να διαδώσουμε το «μήνυμα» που θέλουμε ως μαθητές. Βρέθηκαν πολλά εμπόδια μπροστά μας, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουμε και ούτε να διατυπώσουμε σωστά τις απόψεις μας πάνω στο θέμα της χρήσης μάσκας στα σχολεία και παράλληλα το κλείσιμο αυτών.

Επιχειρήσαμε πολλές φορές να εκφραστούμε, αλλά οι συνθήκες δεν βοήθησαν και ούτε υπήρχε η κατάλληλη υποστήριξη και συνεργασία … Μέσα από μία μικρή συζήτηση που προέκυψε μεταξύ μαθητών και καθηγητών, βρέθηκαν κάποιες κοινές απόψεις και δίκαια.

Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν φυσικά στο θέμα που αφορά την χρήση μάσκας στους σχολικούς χώρους. Πραγματοποιήθηκαν πορείες, καταλήψεις, βανδαλισμοί, απόχες , ακόμα και λουκέτα περάστηκαν από μαθητές στις σχολικές πόρτες κάποιων γυμνασίων και λυκείων του νομού μας οι οποίες αφαιρέθηκαν από την τοπική αστυνομία.

Κατανοούμε το γεγονός ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική αλλά δυστυχώς η μάσκα προστατεύει μονάχα τους μολυσμένους ώστε να μην προκύψει μετάδοση του Covid19 αλλά, από την στιγμή που δεν γίνονται κάποιες εξετάσεις ή κάποιες μετρήσεις θερμοκρασίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος νοσεί από τον ιό. Ταυτόχρονα, σπαταλούνται μάσκες οι οποίες θα ήταν χρήσιμες για σημαντικότερους λόγους. Ζητούμε κατανόηση από τους ανώτερους.

Πρέπει να αντιληφθούν ότι η μάσκα δεν φοριέται σωστά ούτε από τους (περισσότερους) καθηγητές. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε επτά ώρες σε μία μικρή τάξη κλεισμένοι, με έναν αριθμό μαθητών ο οποίος υπερβαίνει τον αριθμό που ανέφερε σε σχετικά πρόσφατη ενημέρωσή του ο Ιατρός της Εσωτερικής Παθολογίας, Σωτήριος Τσιόδρας , χωρίς τα απαραίτητα μέτρα απόστασης. Επιπρόσθετα, οι ώρες μαθημάτων χωρίζονται σε δύωρα και υπάρχουν μόνο τρία διαλλείματα τα οποία έχουν διάρκεια δεκαπέντε ή δέκα λεπτών. Καθηγητές και μαθητές, δεν προλαβαίνουν να συντονίσουν τον χρόνο τους. Είναι για όλους μας δύσκολο. Αλλά είναι ακόμα δυσκολότερο για τους μαθητές ή και καθηγητές με αναπνευστικά και όχι μόνο προβλήματα υγείας.

Συμπερασματικά από τα παραπάνω επιχειρήματα, μία λύση που πιστεύουμε πως θα την υποστηρίξουν οι περισσότεροι είναι η online διδασκαλία. Όλοι θα μείνουμε ασφαλής και θα αποφύγουμε την μετάδοση του ιού με πιο πρακτικό και ενεργό τρόπο.

Ζητάμε η γνώμη μας να ακουστεί, να συζητηθεί και να παρθεί μία απόφαση η οποία θα είναι ωφέλιμη για όλους.”

Με εκτίμηση η μαθητική κοινότητα Αλεξανδρουπόλεως.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Προκήρυξη 3 θέσεων εργασίας στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

editor

Ρέθυμνο: Εννέα μήνες φυλάκισης στον ιερέα μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας

editor

Έκλεψε εκκλησία στη Θάσο και συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας

editor
26/04/2024 14:17