26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης

Tο Περιφερειακό Τμήμα του Ε. Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία και ενεργή συμμετοχή των πολιτών τις δράσεις του για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Στρατός Αλεξανδρούπολης βρισκόταν δίπλα μας για να παρέχει γνώσεις και για τις πρώτες βοήθειες αλλά και για την σωστή χρήση μασκών και την αφαίρεσή τους.

Αρχικά, όπως ήδη αναφέρθηκε ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση κοινού στις Πρώτες Βοήθειες και η δράση πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο και συγκεκριμένα σε αίθουσα διδασκαλίας σε μια ομάδα πολιτών από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα περιλάμβαναν και θεωρητική και πρακτική  εκπαίδευση τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” οι αγώνες στίβου των βετεράνων αθλητών. Η ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα υγείας παραβρέθηκε στην αθλητική συνάντηση για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους διαγωνιζόμενους αθλητές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στον εξωτερικό χώρου του Νομαρχείου, μια επίδειξη Παροχής Πρώτων Βοηθειών για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19 καθώς και επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών από τις Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος Αλεξάνδρα Μπαμπούλη και Ειρήνη Παπάζογλου.

Επιπρόσθετα, στο χώρο της σκηνής οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τα προγράμματα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της πόλης με τη χορήγηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος, να δουν από κοντά τα εκπαιδευτικά προπλάσματα ενηλίκου και βρέφους και τον εκπαιδευτικό απινιδιστή.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους οι εθελοντές Υγείας καθώς και η γιατρός-Αγγειοχειρουργός της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ευτυχία Ελευθεριάδου.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor

Πρόστιμο 10.000 σε ακόμη μία επιχείρηση της ΑΜΘ για παραβίαση ωραρίου

editor

FSRU Αλεξανδρούπολης: Προχωρά η διαδικασία συγκόλλησης σωλήνων του υποθαλάσσιου αγωγού

editor
26/04/2024 13:03