8 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Ανοίγει ξανά το τελωνείο του Ορμενίου”

Κλειστοί για κάθε διέλευση (Ελλήνων και αλλοδαπών) είναι εδώ και δύο εικοσιτετράωρα οι συνοριακοί σταθμοί Ορμενίου και Κυπρίνου, σε εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η αναστολή των διελεύσεων θα ισχύσει μέχρι τις 4 Αυγούστου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση βάσει των νεώτερων υγειονομικών δεδομένων.

Μια απόφαση που έφερε έντονες αντιδράσεις, συγκεκριμένα εχθές ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος  χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση της Κυβέρνησης καθώς παρεμποδίζει τη διέλευση αγαθών και προϊόντων από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομία του Έβρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η χθεσινοβραδινή απόφαση να κλείσει το Τελωνείο Ορμενίου είναι προφανώς λανθασμένη, καθώς παρεμποδίζοντας τη διέλευση αγαθών και προϊόντων από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην οικονομία του Έβρου. Ήδη από σήμερα το πρωί, βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να αντιστραφεί η παραπάνω απόφαση και να λειτουργήσει άμεσα το Τελωνείο.

Είμαι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες για το ζήτημα αυτό θα έχουν ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ευτυχή κατάληξη.”

Τα ευχάριστα νέα δεν άργησουν να έρθουν καθώς πριν λίγη ώρα ο κ. Δερμεντζόπουλος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του τελωνείου. ” Μετά από συντονισμένες προσπάθειες ο συνοριακός Σταθμός Ορμενίου ανοίγει ξανά για την διέλευση και μεταφορά εμπορευμάτων. Αναρτήθηκε και επίσημα το ΦΕΚ της εν λόγω απόφασης.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση Expo 2020 Dubai

editor

Φιλανθρωπικές Δράσεις Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

editor

Δίδυμο Δένδια-Παναγιωτόπουλου στέλνει η Ν.Δ στον Έβρο – Στόχος μεγαλύτερο ποσοστό και 3η έδρα

editor
08/05/2024 6:18