26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση τουρκικών νταλικών πονώντας την Τουρκία χωρίς να πει κιχ η Γερμανία

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της μοναδικό όπλο να κτυπήσει την Τουρκία και την Ευρώπη εκεί που πονάει, χωρίς να μπορεί να της πει το παραμικρό κανείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να απαγορεύσει τη διέλευση τουρκικών φορτηγών από τη χώρα μας, δηλαδή από το τελωνείο των Κήπων και τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου, όμως η Ελλάδα έχει το μοναδικό διπλωματικό χαρτί έτοιμο, χωρίς να μπορεί να της κουνήσει το δάχτυλο κανείς και κυρίως να ικανοποιήσει και την εσωτερική κοινή γνώμη.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, με τους Ευρωπαίους και τις δυτικές εκκλησίες απλά να παρακολουθούν.
Για ακόμη μία φορά η χώρα μας, μένει μόνη της και εκτεθειμένη.
Κι όμως η απόφαση αντίδρασης, αν υπάρχει θέληση μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση και κυρίως να δείξει επιτέλους το δυναμισμό της.
Με την απλούστατη αιτιολογία, ότι πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εγνατία, απαγορεύεται η διέλευση Τούρκικων φορτηγών για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Ποιος θα μας τραβήξει το αυτί; Η κα. Μέρκελ; Αποκλείεται.

Αυτή δε θέλει να περνούν τα φορτηγά από ασφαλείς δρόμους;

Για να το κάνει η Ελλάδα, το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και τσαγανό.
Υπάρχει άραγε σε μία χώρα που επιτρέπει στους πολίτες της να βγαίνουν σε χώρες με υψηλά ποσοστά κορονοϊού την ώρα που απαγορεύει στους πολίτες των χωρών αυτών να μπουν στην Ελλάδα;

Πηγή: Νέα της Θράκης

Related posts

Αγία Σοφία: Ο ανώτατος ιμάμης ανέβηκε στον άμβωνα με οθωμανικό ξίφος (βίντεο)

editor

Ν. Χαρδαλιάς: Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα

editor

Σε ρεσιτάλ προκλητικότητας προχώρησε από τον Έβρο ο Χουλουσί Ακάρ

editor
26/04/2024 22:13