26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική Τοπικά Νέα

Ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, στο πλαίσιο χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική ενέργεια διαβιβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, με την οποία ζητά ειδική ρύθμιση για τους επαγγελματίες του νησιού,  στο πλαίσιο χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες των οποίων έχουν ανασταλεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι προβλεπόμενες διατάξεις ορίζουν να ληφθεί υπόψη ο τζίρος της προηγούμενης χρονιάς, μία συνισταμένη άδικη για το πονεμένο Νησί της Νίκης, του οποίου η οικονομία κτυπήθηκε σφοδρά λόγω των ακτοπλοϊκών αναταράξεων το καλοκαίρι του 2019. Προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός της νήσου να ορθοποδήσουν μετά και από τα καίρια πλήγματα που δέχτηκαν από την υπάρχουσα υγειονομική κρίση, ο Δήμος ζητά να ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος του τζίρου της τελευταίας τριετίας ή του ημερολογιακού έτους του 2018.

Ο βουλευτής προσβλέπει ότι η κυβέρνηση θα σκύψει για άλλη μία φορά με τη δέουσα στοργικότητα και ευαισθησία στην ακριτική Σαμοθράκη, η οποία έχει δοκιμασθεί πολλάκις στο παρελθόν και εξακολουθεί να δοκιμάζεται.

Related posts

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τον Έβρο

editor

Την Τετάρτη 19/4 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου

editor

Παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων

admin
26/04/2024 12:31