26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

45 χρόνια μετά την επίσημη θεσμοθέτηση από τον Ο.Η.Ε. της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διαπιστώνεται ότι το αίτημα για πλήρη ισότητα των φύλων σε όλον τον κόσμο παραμένει επίκαιρο κι αναγκαίο διότι σε πολλές χώρες, ακόμα και σήμερα, η γυναίκα παλεύει για τα δικαιώματά της. Διαπιστώνεται ότι το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί μια πραγματικότητα και δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή άλλων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Ως Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας αντιλαμβανόμενοι ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά απαιτεί συστηματική και επίμονη συλλογική προσπάθεια και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην κατεύθυνση άμβλυνσης των υφιστάμενων ανισοτήτων και πολλαπλών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Αλεξανδρούπολης με το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του, αναλαμβάνει ως κατεξοχήν αρμόδιος φορέας, την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Προγραμματίζουμε την ενίσχυση του δυναμικού του με την πρόσληψη σε έμμισθη θέση Δικηγόρου-Νομικού Συμβούλου για τη νομική υποστήριξη των περιστατικών που καταγράφονται από τη δομή.

Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες, τις ενθαρρύνουμε να πιστέψουν στον εαυτό τους, να νιώσουν ασφαλείς και να εξελιχθούν. Στεκόμαστε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα, στην άνεργη μητέρα μέσα από τις δομές του Πολυκοινωνικού, τους σύγχρονα εξοπλισμένους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής, είναι υπενθύμιση του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτό.

Related posts

Ο “Λέανδρος” φέρνει χιόνι και στην Θράκη – Σε ετοιμότητα ο δήμος Αλεξανδρούπολης

editor

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο Σουφλί: Θετική και η μητέρα του Συνοριοφύλακα

editor

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην ανερχόμενη βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών Hellas Frost στους Μεταξάδες

admin
26/04/2024 10:41