26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση έως 17.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Έως και την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου (28/2, 23:59) πρόκειται να «τρέξει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ.

Οι υποψήφιοι για την επιχορήγηση μπορούν να διεκδικήσουν έως 17.000 ευρώ και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται μέσω του διαδικτυακού τόπου oaed.gr

Ολόκληρη η διαδικασία:

  • Με Δημόσια Πρόσκληση οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ)
  • Οι Αιτήσεις θα αξιολογηθούν με Συγκριτική Αξιολόγηση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης και θα επιλεγούν οι πλέον ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες οι οποίες θα καλύψουν τουλάχιστον το 60% των θέσεων του προγράμματος
  • Το ποσό της ενίσχυσης και η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10.000 ευρώ και 12 μήνες ή 17.000 ευρώ και 18 μήνες

Τα βήματα μέχρι την επιδότηση:

– Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (Σ.Α.Ε.Π.) σε έως 5.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

– Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (εκ των 5.000) άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

 Σημειώνεται ότι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθοδήγησης (coaching), σε δεύτερη φάση θα επιλεγούν 2.500 επιχειρηματικά σχέδια μέσω σχετικής προκήρυξης του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι αρχικοί υποψήφιοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, οι οποίοι διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Related posts

Εορτή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη

editor

Δ. Μιχαηλίδου: Εξετάζουμε την εκκίνηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού κα σε περιοχές της ΑΜΘ

editor

Φρικτό περιστατικό στον Έβρο: 16χρονη κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

editor
26/04/2024 3:54