14 Μαρτίου, 2025
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Πρόστιμα για πώληση χύμα τσίπουρου

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ενημερώνει τους καταναλωτές και επαγγελματίες της περιοχής, ότι σύμφωνα με την ΥΑ 91354/2017 (άρθρο 75, παρ. 3, ειδ.γ) και το υπ’ αριθμ. 5648/20-01-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (ΑΔΑ: 9ΡΤΑ46ΜΤΛΡ-ΛΡΞ):

  1. Το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα σε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
  2. Τα προϊόντα «Τσίπουρο ή Τσικουδιά» διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης αποκλειστικά προσυσκευασμένα.
  3. Στους τιμοκαταλόγους των ανωτέρω καταστημάτων θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ότι το ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), διατίθεται χύμα.
  4. Στους παραβάτες των ανωτέρων παραγράφων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 75 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων ευρώ (1000 Ευρώ ) ανά παράβαση.

Related posts

Νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο απέκτησε το «Ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Ιατρική Α.Ε.» στην Αλεξανδρούπολη

editor

Γέμισαν με… φυτοπλαγκτόν οι θάλασσες & τα λιμάνια του Έβρου! (video)

editor

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 1.000 επιτυχημένες επεμβάσεις κολεκτομής με τις μεθόδους της Ρομποτικής & Λαπαροσκοπικής χειρουργικής

admin
14/03/2025 23:52