28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο απέκτησε το «Ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Ιατρική Α.Ε.» στην Αλεξανδρούπολη

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών του Έβρου και της ευρύτερης περιφέρειας έκανε το «ΙΔ.ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ι.Α.Ε.» που εδρεύει στην οδό Ανθεμίου 9 και Αυτοκράτειρας Θεοδώρας (www.aktinodiagnostikoergastirio.gr).

Πρόκειται για την πλέον σημαντική επένδυση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας παροχής υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
Προχώρησε στην αγορά Νέου Μαγνητικού Τομογράφου προκειμένου να καλύψει μια σειρά από εξετάσεις που ανάγκαζαν τους πολίτες του Έβρου να επισκέπτονται Κέντρα της Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Έτσι εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ο υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος MAGNETOM AERA XQ Tim4G-DOT (45 Gradients) του Οίκου SIEMENS με ένταση μαγνητικού πεδίου 1,5 Tesla. Περιλαμβάνει εξειδικευμένα πηνία και βελτιστοποιημένα πρωτόκολλα ώστε να καλύπτεται κάθε ανατομική περιοχή του σώματος.

Mε διάμετρο τούνελ εξέτασης 70cm (έναντι 60 των υπαρχόντων) για κλειστοφοβικούς και υπέρβαρους ασθενείς έως και 220kg, παρέχει υψηλής ανάλυσης εξετάσεις ελαχιστοποιώντας το χρόνο της εξέτασης, άνετα και αποτελεσματικά. Δυνατότητα απεικόνισης με τις 3D-SPACE ακολουθίες για όλο το σώμα με τομές πάχους ακόμη και μικρότερες από 1mm. Ακολουθίες blade που δεν επηρεάζονται από την κίνηση των μη συνεργάσιμων ασθενών.

Πλέον δύναται να πραγματοποιηθούν όλες οι εξετάσεις της σύγχρονης απεικόνισης όπως περιγράφονται παρακάτω ανά κατηγορία:
• ONCOLOGY: πολυπαραμετρική προστάτη (mpΜRI), ορθού, ενδομητρίου-τραχήλου, whole body diffusion-staging, μαγνητική Μαστογραφία (MRM) .
• NEURO: spectroscopy, δεσμιδογραφία-DTI, perfusion, μέτρηση ροής ΕΝΥ, epilepsy.
• ANGIO: native και με σκιαγραφικό για όλο το σώμα.
• ABDOMEN: πυελογραφία, μέτρηση σιδήρου ήπατος, δυναμικές, χολαγγειοπαγκρεατογραφία (MRCP).
• MSK: whole spine-έλεγχος σκολίωσης, 3d ακολουθίες για όλες τις αρθρώσεις (syngo WARP – Metal Artifact Reduction Techniques)
• ADVANCED CARDIAC MRI .

Σημειώνεται ότι στο Ιατρείο εκτός από το Τμήμα του Μαγνητικού τομογράφου λειτουργούν και τα ακόλουθα τμήματα: Αξονικής Τομογραφίας (Πολυτομικός Αξονικός τομογράφος SIEMENS SOMATON IMOTION), Τμήμα Υπερήχων (SIEMENS S2000), Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (GE PRODIGY PRIMO FULL), Ψηφιακής Μαστογραφίας (SIEMENS ISPIRATION), Ορθοπαντομογραφίας και Κλασικής Ακτινολογίας.

Τα τελευταία δύο τμήματα λειτουργούν με τη μέθοδο ψηφιοποίησης εικόνας, δίνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στην ποιότητα εικόνας, συμβαδίζοντας με τα διεθνή πρότυπα. Το Ιατρείο έχει πιστοποίηση BS EN ISO 9001:2015.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου για την απώλεια του Λάμπρου Λαμπράκη

admin

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων

admin

Αλεξανδρούπολη: Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

editor
28/03/2024 20:34