26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Πάιατ: «Αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα»

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικά για τα λιμάνια επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο.

«Αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, την ενέργεια καθώς και στους τομείς της γνώσης και της τεχνολογίας», ανέφερε ο πρέσβης.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν σχετίζονται μόνο με την εγχώρια αγορά», αλλά με τον ρόλο της χώρας ως διαύλου για τα Βαλκάνια και ως κόμβου για το εμπόριο, την ενέργεια και τις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προγράμματα όπως αυτό της Eldorado Gold είναι σημαντικά γιατί θα διευκολύνουν την διαφοροποίηση της οικονομίας πέραν των παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και της ναυτιλίας, αλλά και επειδή η επιτυχία σχεδίων όπως αυτό θα δώσει σήμα στους ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει.

 

Related posts

Εκλέχθηκε νέος Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜΘ

editor

Οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο επίκεντρο ενημερωτικής ημερίδας της ΠΕΔ ΑΜΘ

editor

Χρ. Σταϊκούρας: Στο 100% η αποζημίωση για εργαζόμενους σε τράπεζες που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση

editor
26/04/2024 15:14