30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Η Πηγή Δεβετζή στο δρόμο υγείας στη Θεσσαλονίκη – Χιλιάδες στον 14ο διεθνή Μαραθώνιο από την Πέλλα

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής χιλιάδες δρομείς, για το δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5 χιλιομέτρων, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Το σήμα έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου αλλά και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Μαζί με τους χιλιάδες των απλών πολιτών, έτρεξαν και γνωστοί αθλητές όπως ο Άγγελος Χαριστέας, η Πηγή Δεβετζή, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Σωτήρης Κυριάκος και η Φανή Χαλκιά.

Συνολικά 20.000 δρομείς (18.014 εγγεγραμμένοι συνολικά, με 2.000 παιδιά στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων) μαζί με τους θεατές που βρέθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να τους εμψυχώσουν, έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία και έστειλαν μήνυμα άθλησης, χαράς και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν δρομείς από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν.
Ανάμεσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονταν ο Ισπανός θρύλος Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα που κατέχει στην πατρίδα του το ρεκόρ συμμετοχών σε Μαραθωνίους, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη τους 293 ολοκληρωμένους αγώνες, ο 68χρονος Ιρλανδός Τζέρι Φορντ που αψηφά την εκ γενετής αναπηρία του και συμμετείχε για 445η φορά με χειρήλατο αμαξίδιο σ’ έναν Μαραθώνιο, καθώς και η κωφή Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Όλχα Ραχαούτσοβα, η οποία επίσης κάλυψε την απόσταση των 42,195 χλμ. και μάλιτα διακρίθηκε ιδιαίτερα, κερδίζοντας την τέταρτη θέση.

 

Related posts

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) η Κατερίνα Καραμήτσου –Γιαννέλου, αντιδήμαρχος Σαμοθράκης

editor

Ροδόπη: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

editor

Έβρος: Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών μέσα στο 2021

editor
30/04/2024 11:27