Σήμερα είναι: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ 2019

Ταξιδέψτε με ασφάλεια


Ταξιδέψτε με ασφάλεια

πρεπει να δειτε


Γυροπιτούλης

Γυροπιτούλης

Suvlaki bar

Λ. Δημοκρατίας 266


Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων

Απαλός


Φάρος

Φάρος

Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα

Μακράς Γέφυρας 2


Bio clean - Δαρμής Θ.

Bio clean - Δαρμής Θ.

Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων

3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης


Hotel Erika

Hotel Erika

Ξενοδοχείο

Δ. Καραολή 110

χαρτης επιχειρησεων


map

προσφατες αγγελιες


χορηγοι & φιλοι


Heat Radio 88,3

Heat Radio 88,3

Ξένη μουσική

Γ. Καρτάλη 18

Tags


SOHO ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

 

Ένα από τα πιο επιβλητικά κτήρια της πόλης. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της αποτελεί την εμβληματικότερη φιγούρα στο τοπίο της, καθώς κτίσθηκε το 1892, τότε που δημιουργούταν στο σημείο και η νέα πόλη και ακόμα λεγόταν Δεδέαγατς. Αν και αρχικά προοριζόταν για σχολείο Αρρένων, τα σχέδια της Καθολικής Κοινότητας της Αλεξανδρούπολης που το κατασκεύασε ανατράπηκαν από μεγάλη φωτιά που το κατέστρεψε, το 1904.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα το εγκαταλελειμμένο πλέον κτήριο περνά στην ιδιοκτησία του Αγκόπ Ασταρτζιάν, Αρμένιου εμπόρου καπνού, που το ανακαινίζει και την επόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία του ως χώρος επεξεργασίας, αποθήκευσης και εμπορίας καπνών.

Τότε ήταν που έγινε γνωστό ως Καπνομάγαζο και λειτούργησε έτσι ως το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Κατά τη περίοδο της Κατοχής χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή, όπως και κατά την περίοδο του εμφυλίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στεγάσθηκε αρχικά στο Δημαρχείο και το 2016 μετεγκαταστάθηκε μόνιμα στο ιστορικό διατηρητέο ανακαινισμένο"Καπνομάγαζο"(ε.α.1890).

Λειτουργεί τακτικά ως Δανειστική βιβλιοθήκη και Αναγνωστήριο και εξυπηρετεί μια αναπτυσσόμενη κοινωνία περ 100.000. Απαριθμεί 8.200 μέλη και περ. 30.000 τίτλους βιβλίων.

Διαθέτει: 3 Αναγνωστήρια, Παιδική Βιβλιοθήκη - χώρο παιχνιδιού, Αίθουσα Προβολών, Αίθουσα Μουσικών Εκδηλώσεων & Βιβλιοπαρουσιάσεων, και σοφίτα 120 τμ πολλαπλών χρήσεων (Εκθέσεις, διαδραστικά κτλ).

Στο ημιυπόγειο λειτουργεί σύγχρονο book'n coffee bar κυλικείο.