19 Σεπτεμβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Η «ξυνίλα» Κονδύλη, οι 130 εργαζόμενοι και η αντεπίθεση Σταθοκωστόπουλου

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της εταιρίας μας αλλά και των 130 οικογενειών, που μισθοδοτούνται από τα καταστήματα μας, ενεργώντας πάντοτε εντός του πλαισίου της νομιμότητας. Αυθαίρετες, συκοφαντικές και έωλες κατηγορίες και ενέργειες, δεν θα μείνουν αναπάντητες και θα τύχουν της δικαστικής αντιμετώπισης, που τους αρμόζει», δηλώνει ξεκάθαρα με αυστηρή ανακοίνωσή της, η Εταιρία Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ, καταγγέλλοντας ως συκοφαντική ανάρτηση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος – μέσω facebook – της απέδωσε ευθύνες για ζημιές, που προκλήθηκαν στον πεζόδρομο κατά την τελευταία νεροποντή.

Εντείνεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Αλίμου Α. Κονδύλη με την επί δεκαετίες   εκμεταλλεύτρια  ανάδοχο της «Παραλίας Ζέφυρος» η οποία διατηρεί στην περιοχή το καφέ – αναψυκτήριο Penarrubia (πρώην ΟΣΤΡΙΑ) και το εστιατόριο Μαριδάκι (Μικρές Κυκλάδες). Αφορμή στάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στον παράκτιο πεζόδρομο του Αλίμου από την πρόσφατη νεροποντή.

Η απόδοση ευθυνών του κ. Κονδύλη στην  «Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ» ήγειρε την άμεση αντίδραση της  εταιρείας η οποία στο εξώδικο που του απέστειλε τον εγκαλεί  ευθέως, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως:

 

  • η εταιρία έχει αναλάβει και μεριμνά επί σχεδόν τριάντα έτη για την συντήρηση και την φύλαξη της περιοχής «Παραλία Ζέφυρος», όπου βρίσκονται τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Penarrubia και Μαριδάκι

  • ο Δήμος Αλίμου, δεν έχει καταβάλει ποτέ έστω και ένα ευρώ για την διαμόρφωση και συντήρηση της περιοχής

  • ο Δήμος Αλίμου διακόπτει ανά διαστήματα την παροχή ύδατος προς τις δεξαμενές, από τις οποίες υδροδοτείται και ποτίζεται, όλος ο χώρος του πρασίνου της Παραλίας …. Μη έχοντας άλλη επιλογή, η εταιρία αναγκάζεται να γεμίζει με δικές τις δαπάνες τις δεξαμενές μέσω βυτίων νερού

«Ουδέποτε έχουμε φανεί ασυνεπείς στις συμβατικές μας υποχρεώσεις και ουδέποτε αφήσαμε τον χώρο στην τύχη του, όπως επικαλείται ο κύριος Κονδύλης, κλιμακώνοντας με κάθε ευκαιρία τον πόλεμο εις βάρος μας, με έναν και μοναδικό σκοπό: να μας απομακρύνει από την Παραλία Ζέφυρος, την διαμόρφωση της οποίας αναλάβαμε περίπου τριάντα χρόνια πριν, την οποία επί σχεδόν τριάντα έτη συντηρούμε και φυλάμε ανελλιπώς και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, παρά τις εναγώνιες και λυσσαλέες προσπάθειες του κυρίου Δημάρχου να μας απομακρύνει», σημειώνει η Εταιρία Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Εταιρίας Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ

Κατόπιν της από 30-8-2024 ανάρτησης του Δημάρχου Αλίμου, κυρίου Κονδύλη στο Facebook με τίτλο «Η ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ» όπου ο κύριος Κονδύλης ισχυρίζεται, ότι δήθεν η εταιρία Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ και ο μέτοχος της κύριος Σταθοκωστόπουλος ευθύνονται για τις ζημιές, που προκλήθηκαν στον πεζόδρομο εξαιτίας της νεροποντής, συκοφαντώντας μας για μία ακόμα φορά δημόσια κατά την παγία τακτική του, η εταιρία μας επέδωσε στον κύριο Κονδύλη, εξώδικη δήλωση –Διαμαρτυρία με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, καλώντας τον εντός δέκα ημερών να ανακαλέσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του και δηλώνοντας, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα ασκήσει εις βάρος του όλα τα νόμιμα δικαιώματα της.

Συγκεκριμένα, όπως και στην εν λόγω εξώδικο δήλωση εκτίθεται η εταιρία μας έχει αναλάβει και μεριμνά επί σχεδόν τριάντα έτη για την συντήρηση και την φύλαξη της περιοχής «Παραλία Ζέφυρος», όπου βρίσκονται τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Penarrubia και Μαριδάκι, τα οποία εκμεταλλευόμαστε. Μέχρι σήμερα και επί σχεδόν τριάντα έτη, ο Δήμος Αλίμου, όχι μόνο δεν έχει καταβάλει ποτέ έστω και ένα ευρώ για την διαμόρφωση και συντήρηση της περιοχής αλλά αντιθέτως συστηματικά προξενεί ζημιές στον χώρο της Παραλίας Ζέφυρος, κατά παράβαση των νομίμων υποχρεώσεων του.

Εκείνο δε, το οποίο αποκρύπτει ο κύριος Κονδύλης από τους χιλιάδες ακολούθους του στο ως άνω μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τους δημότες Αλίμου είναι, ότι από τον Φεβρουάριο 2024 ο Δήμος Αλίμου διακόπτει ανά διαστήματα την παροχή ύδατος προς τις δεξαμενές, από τις οποίες υδροδοτείται και ποτίζεται, όλος ο χώρος του πρασίνου της Παραλίας και παρά το γεγονός, ότι έχουμε πολλάκις ενημερώσει για το πρόβλημα αυτό τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, ουδεμία ενέργεια για την αποκατάσταση της παροχής έχει γίνει. Μη έχοντας άλλη επιλογή, η εταιρία μας αναγκάζεται να γεμίζει με δικές τις δαπάνες τις δεξαμενές μέσω βυτίων νερού, το βάρος των οποίων προκαλεί ζημιές στις πλάκες του πεζοδρόμου, που δυστυχώς επιτάθηκε από την πρόσφατη ισχυρή νεροποντή. Εκείνο, επίσης, που αποκρύπτει από τους πολίτες του Δήμου Αλίμου, ο κύριος Κονδύλης είναι, ότι η εταιρία μας μέχρι σήμερα συντηρεί και θα συνεχίσει με δικές της δαπάνες να συντηρεί όλη την περιοχή και μεριμνά, ώστε όλοι οι πολίτες του Δήμου να έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν τον χώρο με ασφάλεια. Ουδέποτε έχουμε φανεί ασυνεπείς στις συμβατικές μας υποχρεώσεις και ουδέποτε αφήσαμε τον χώρο στην τύχη του, όπως επικαλείται ο κύριος Κονδύλης, κλιμακώνοντας με κάθε ευκαιρία τον πόλεμο εις βάρος μας, με έναν και μοναδικό σκοπό: να μας απομακρύνει από την Παραλία Ζέφυρος, την διαμόρφωση της οποίας αναλάβαμε περίπου τριάντα χρόνια πριν, την οποία επί σχεδόν τριάντα έτη συντηρούμε και φυλάμε ανελλιπώς και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, παρά τις εναγώνιες και λυσσαλέες προσπάθειες του κυρίου Δημάρχου να μας απομακρύνει. Αρκεί κανείς να θυμηθεί το πούλμαν του Δήμου, που στάθμευσε πάνω στο γκαζόν για να κλείνει την είσοδο του καταστήματος μας, τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, που τοποθέτησε στον ίδιο χώρο, τις προσπάθειες του να φυτεύσει σε χώρο ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ δέντρα, προκειμένου να αποκλείσει το Penarrubia, τις συστηματικές και επιλεκτικές «εφόδους» της Δημοτικής Αστυνομίας, την αυθαίρετη τοποθέτηση πασάλων στην είσοδο του μαγαζιού, το κλείσιμο του parking του και πολλά περιστατικά, που λαμβάνουν χώρα καθημερινά και έχουν έναν και μόνο σκοπό: την απομάκρυνση μας από τα καταστήματα, που εκμεταλλευόμαστε.

Θα έπρεπε, ωστόσο, να έχει καταλάβει μέχρι σήμερα ο κύριος Δήμαρχος, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της εταιρίας μας αλλά και των 130 οικογενειών, που μισθοδοτούνται από τα καταστήματα μας, ενεργώντας πάντοτε εντός του πλαισίου της νομιμότητας. Αυθαίρετες, συκοφαντικές και έωλες κατηγορίες και ενέργειες, δεν θα μείνουν αναπάντητες και θα τύχουν της δικαστικής αντιμετώπισης, που τους αρμόζει. Θυμίζουμε δε στον κύριο Δήμαρχο, ότι τα τελευταία δύο έτη, όλες οι δικαστικές ενέργειες, που έχουμε κάνει για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς του έχουν τύχει θετικής απάντησης από την Δικαιοσύνη, με πρόσφατη την Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών, δια της οποίας υποχρεώθηκε να απομακρύνει το πούλμαν και τα αυτοκίνητα, που παράνομα είχε σταθμεύσει ενώπιον του καταστήματος μας. Με την ίδια σοβαρότητα θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την παράνομη αυτή κατάσταση και είμαστε βέβαιοι, ότι στο τέλος η νομιμότητα θα αποκατασταθεί στην Παραλία Αλίμου.

H επίμαχη ανάρτηση Κονδύλη που έφερε τις αντιδράσεις

«Η ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Η συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου είναι ευθύνη της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΕΠΕ”, δηλ.της εταιρείας του κ. Σταθοκωστόπουλου, που εκμεταλλεύεται τα παραλιακά καταστήματα του Αλίμου.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν κάνει σωστή (έως και καθόλου) συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου, με αποτέλεσμα να έχουμε στείλει εξώδικα στην εταιρεία αυτή, απαιτώντας να κάνει τις επισκευές που οφείλει και προειδοποιώντας την για τους κινδύνους.

Οι πλάκες σε πολλά σημεία έχουν γίνει σχεδόν “τρίμματα”, αλλά δεν έχουν επισκευαστεί. Είναι ένας από τους λόγους που πλέον έχουμε φθάσει στα δικαστήρια με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς αθετεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Δήμο και όλους τους πολίτες. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες.

Όταν η Δημοτική Αρχή στέλνει Εξώδικα, διαμαρτύρεται, φωνάζει και κάνει ενέργειες, είναι ακριβώς γιατί βλέπουμε τι έρχεται. Όχι γιατί μας “ξύνισε” ξαφνικά ο κ. Σταθοκωστόπουλος, όπως λένε οι υποστηρικτές του…»

 

Ο κατά τα άλλα δημοφιλής αυτοδιοικητικός ο οποίος το 2023 εξελέγη δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη θητεία, έχει θέσει ως στόχο με διάφορες… «ακτιβιστικές πράξεις» (κατά δήλωση του), να απομακρύνει από τη συγκεκριμένη έκταση εμβαδού 53,82 στρεμμάτων, μεταξύ της Μαρίνας Αλίμου και του Α΄ Αλίπεδου (αμμώδους επιφάνειας). Η υπόθεση φαίνεται πως παίρνει για ακόμη μια φορά τη δικαστική οδό. Η ΤΡ παρακολουθεί το θέμα με ενδιαφέρον, ψάχνοντας πίσω από τις… γραμμές και αναζητώντας τα βαθύτερα αίτια αυτής της αντιπαράθεσης, που βάζει στο επίκεντρο 2 από τα «διαμάντια» της παραλιακής, που δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες και τα οποία αποτελούν χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας εδώ και 3 δεκαετίες.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “η εταιρία μας αναγκάζεται να γεμίζει με δικές τις δαπάνες τις δεξαμενές μέσω βυτίων νερού, το βάρος των οποίων προκαλεί ζημιές στις πλάκες του πεζοδρόμου, που δυστυχώς επιτάθηκε από την πρόσφατη ισχυρή νεροποντή”.

Η επιβεβαίωση της συχνότητας μίσθωσης βυτίων νερού προκύπτει από το φωτορεπορτάζ της ΤΡ.

Στις φωτογραφίες, μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μπορείτε να διακρίνετε – ενδεικτικά- ορισμένες από τις ημερομηνίες που “επιστρατεύθηκαν” τα βυτιοφόρα για να… σώσουν την κατάσταση.

  

 

Related posts

Στήριξη του Σταύρου Κελέτση στον Σταύρο Σταυράκογλου

editor

Μητσοτάκης: Από Μάϊο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

editor

Γιατί η Άγκυρα προετοιμάζει έδαφος για «θερμό» καλοκαίρι

editor
19/09/2024 19:21