5 Φεβρουαρίου, 2025
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με καρφιά στο δρόμο θα σταματάει η αστυνομία τα δουλεμπορικά στον Έβρο

«Πράσινο» φως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης στην Αστυνομία του Έβρου για τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των «δολοφόνων» διακινητών, που κάνουν αναστροφή και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν τα μπλόκα των αστυνομικών.

Το έγγραφο με την καθαρογραμμένη απόφαση της Εισαγγελίας που έχει ήδη σταλεί στον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρο Τσιάρα δίνει το «πράσινο» φως στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν με καρφιά στον δρόμο τα οχήματα των διακινητών λαθρομεταναστών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, «για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση πάντοτε υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογίας και της στάθμισης των επαπειλούμενων αγαθών επιβεβλημένη».

Ακόμα προτείνεται να χρησιμοποιείται και το γνωστό «112», προκειμένου να ειδοποιούνται οι οδηγοί που κινούνται στους επικίνδυνους δρόμους ότι υπάρχουν διακινητές λαθρομεταναστών.

Related posts

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ – Τι πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

admin

Δωρεά υγειονομικού υλικού από τον ΕΕΣ στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής

editor

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

editor
05/02/2025 10:44