18 Οκτωβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εκπαιδευτική δράση «ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» στον Δήμο Σαμοθράκης

Μετά από πρόταση της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Τόλιου Βασιλικής, για την οργάνωση μιας εκπαιδευτικής- ψυχαγωγικής δράσης που θα στοχεύει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας, οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ Λακκώματος και του ΚΔΑΠ Χώρας σχεδίασαν και υλοποίησαν στις 9/7/2024 μια δράση με τίτλο «ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ».

Το θέμα είναι επίκαιρο και αφορούσε την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, που κάθε καλοκαίρι απειλούν τη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά γι’ αυτό το ζήτημα μέσα από διάφορες δραστηριότητες που ήταν οι εξής: Αρχικά, στον χώρο του Δασαρχείου, έγινε μια συζήτηση με τον Δασάρχη σχετικά με τα δάση και την αξία τους, αλλά και τον ρόλο της υπηρεσίας. Έπειτα, έγινε μεγαλόφωνη ανάγνωση του παραμυθιού «Το καμένο δάσος» και στη συνέχεια τα παιδιά αναζήτησαν σε ομάδες μέσα στο δάσος, φωτογραφίες με αντικείμενα- που είχαν κρύψει οι εκπαιδευτικοί- τα οποία μπορούν να προκαλέσουν το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς, πλάθοντας παράλληλα τις δικές τους σχετικές ιστορίες.

Τέλος, στην πλατεία παπα-Γιώργη, τα παιδιά υποδυόμενα διάφορους ρόλους ( δέντρα, ζώα του δάσους, παιδιά, εμπρηστές, πυροσβέστες, φλόγες) παρουσίασαν μια ιστορία καταστροφής ενός δάσους από φωτιά, προτείνοντας ως λύση την αναδάσωση.

Ευελπιστούμε στην συνδιοργάνωση και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που σκαρφαλώνουν, άτομα που κατασκηνώνουν, δέντρο και ομίχλη

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "EBPOY Σαμοθράκη, 10/7/2024 METá «<ΜΙΑ δράσης ΔΑΣΟΣ" πρότοση της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπθέσεων Σαμοθράκης από κοινού τους ΚΔΑΠ τίτλο MIA δράση είναι anikaipo ΣΤΟ οργάνωση εκπαιδευτικής- εκπαιδευτικοί Κέντρου Κοινότητας υλοποίησαν KAΑΠ Χώρας σχεδίασαν κρίθηκε δασών πυρκαγιές, κάθε καλοκαίρι απειλούν ζήτημα μέσα συζήτηση είχαν κρύψει συνέχεια εκπαιδευτικοί- δικές σχετικά παραμυθιού εναισθητοποιηθούν παιδιά Δασαρχείου, EYIVE υπηρεσίας, "EnaiTa, έγινε μεγαλόφωνη ανάγνωση παιδιά ανοζήτησαν ομοδες δάσος φωτογραφίες TO onoia μπορούν va προκαλέσουν ξέσησσμα πυρκαγιάς, πλάθοντας ιστορίες, πλατεία παπα-Γιώργη παιδιά υποδυόμενα διάφορους δάσους, παιδιά, εμπρηστές, πυροσβέστες, φλόγες) παρουσίασαν μια αναδάσωση. εκπαιδευτικών δρόσεων. αντικείμενα- δάσους φωτιά, Ευεληιστούμε στην συνδιαργάνωση καταστροφής Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Τόλιου Βασιλική ΕΣΠΙΑ"

Related posts

Ελληνική Αστυνομία: Με e-mail και τηλεφωνική γραμμή η εξυπηρέτηση των πολιτών

editor

ΓΕΕΘΑ: Εκπαίδευση τυποποίησης ΝΑΤΟ σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας

editor

Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο δάσκαλο της θρακιώτικης μουσικής Χρόνη Αηδονίδη

editor
18/10/2024 8:12