8 Σεπτεμβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στην Αισύμη οι κάτοικοι κόβουν χόρτα και ο Αντιδήμαρχος φωτογραφίζεται… 

Κατ’ αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στους κατοίκους του οικισμού Αισύμη του Δήμου Αλεξανδρούπολής για την μεγάλη κινητοποίηση που έκαναν και οργανώθηκαν για να κόψουν τα χόρτα από τον οικισμό τους και να τον καθαρίσουν ενόψει του καλοκαιριού και του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της Αισύμης μέσω του τοπικού συλλόγου προέβησαν σε μία κινητοποίηση κατά την οποία όσοι είχαν διάθεση και χρόνο συμμετείχαν με χορτοκοπτικά μηχανήματα και άλλα γεωργικά εργαλεία και καθάρισαν όλο τον οικισμό από ξερά χόρτα τα οποία είναι δυνάμει εύφλεκτα και σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Η πρωτοβουλία τους λοιπόν ήταν καθόλα αξιέπαινη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, μόνο που  στο βίντεο που κοινοποίησαν από τη δράση τους εμφανίζεται ντυμένος με στολή εργασίας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σάββας Σεφεριάδης…

Προφανώς ο κ. Σεφεριάδης θεώρησε πολύ σωστό να καπηλευτεί τον κόπο των ανθρώπων για να φτιάξει ένα ωραίο σκηνικό φωτογράφισης και να στολίσει τα social media του. Σκέφτηκε άραγε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν δουλειές που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης; Γιατί δεν καθάρισαν μόνο τις αυλές και τα σπίτια τους. Καθάρισαν και την πλατεία και τους δρόμους και πολλά κοινόχρηστα σημεία του χωριού, στα οποία φυσικά και έχει ευθύνη ο Δήμος.

Αντί λοιπόν να καμαρώνει στις φωτογραφίες ο Αντιδήμαρχος, μάλλον θα ήταν καλύτερο να οργανώνει καλύτερα τον τομέα για τον οποίο είναι υπεύθυνος και να μην βασίζεται στην καλή διάθεση των κατοίκων κάθε οικισμού (η οποία βέβαια είναι χρήσιμη και αποτελεσματική, αλλά δεν είναι θεσμική υποχρέωση!).

Related posts

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο FB για καθηγητή του

editor

Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Ο Δήμος Διδυμοτείχου στο 121ο Φεστιβάλ Ρόδων 2024

editor
08/09/2024 2:21