16 Σεπτεμβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

 ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις τμημάτων λέει η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ

 

 Ως Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ θεωρούμε απαράδεκτη την πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, να προχωρήσει, με εντολή προς όλους τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας, σε συγχωνεύσεις τμημάτων της Α και Β δημοτικού που αριθμούν λιγότερους από 25 μαθητές!!!

Γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει σε καταργήσεις τμημάτων, υποβάθμιση ή κλείσιμο σχολικών μονάδων σε όλο το νομό.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί! Δεν μπορεί να μπαίνει συνεχώς η ζωή τους και η μόρφωσή τους στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα έπρεπε να φροντίζουν για την κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς από το πρώτο κουδούνι, για το διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει ο απαράδεκτος θεσμός των αναπληρωτών και ωρομισθίων, που εμφανίζονται μεσοχρονιάς και εξαφανίζονται στο τέλος, να υπάρχει παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί που έχει ανάγκη, να υπάρχει σταθερός-μόνιμος ψυχολόγος σε κάθε σχολική μονάδα, καθημερινά και όχι μία μέρα τη βδομάδα.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να επικεντρωθούν στο πώς θα γίνει ποιοτικότερη, αναβαθμισμένη, ισότιμη η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, μέσα σε σύγχρονα σχολικά κτίρια, πλήρως οργανωμένα και στελεχωμένα. Οι ψηφιακοί πίνακες και οι ψηφιακές τάξεις δεν μπορούν να κρύψουν τους σοβάδες που πέφτουν, τα ταβάνια που καταρρέουν, τις αίθουσες που πλημμυρίζουν, τους εκπαιδευτικούς που λείπουν, τις αυλές που δεν υπάρχουν….

Ενώνουμε τη φωνή μας με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και απαιτούμε να παρθεί πίσω κάθε σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων στην Καβάλα και σε όποιο άλλο νομό της περιοχής μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τις Ενώσεις Γονέων της ΑΜΘ να μην επιτρέψουν τέτοιες εξελίξεις, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν ολιγομελή τμήματα και εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο, όχι στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων.

 

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

19/6/2024

Related posts

Δήμος Ορεστιάδας: Εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου

editor

Σύλληψη αλλοδαπού στην Αλεξανδρούπολη με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αττική

editor

Η παράδοση επιστρέφει στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης!

editor
16/09/2024 21:56