17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Σε πολύ χαμηλές πτήσεις η ΝΔ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και κάποιος φταίει γι’αυτό

Οι Ευρωεκλογές ολοκληρώθηκαν μεν, αλλά τα αποτελέσματά τους πρέπει να δώσουν τροφή για σκέψη καθώς μπορεί η Νέα Δημοκρατία να παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας, αλλά με σημαντική πτώση ποσοστών.

Μιλώντας ειδικότερα για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, οι τρεις «γαλάζιοι» υποψήφιοι δήμαρχοι στις  αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο 2023 συγκέντρωσαν 19.506 ψήφους.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε μόλις 6.963 ψήφους και αυτό πρέπει να απασχολήσει σημαντικά το Μέγαρο Μαξίμου και τους ανθρώπους που αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και φυσικά, να αναζητηθούν ευθύνες σε τοπικό επίπεδο το συντομότερο δυνατό; Ή έστω να τεθούν ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν απέδωσε καθόλου η συμμαχία Ζαμπούκη – Δερμεντζόπουλου – Παρασκευόπουλου;

Όλοι γνωρίζουν ότι ετούτη η τριανδρία στις αυτοδιοικητικές εκλογές λειτούργησε εν ομοθυμία και «πάλεψε» για την εκλογή Ζαμπούκη, η οποία τελικά επετεύχθη κιόλας, όμως αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Στην παρούσα συζήτηση το ερώτημα είναι γιατί δεν λειτούργησε εξίσου αποδοτικά και αυτή τη φορά η συμμαχία.

Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε – και γνωρίζουν κι άλλοι – η συμμαχία δεν έπαψε να ισχύει. Εξακολουθεί να υφίσταται αλλά όπως φάνηκε δεν είναι αποτελεσματική τουλάχιστον ως προς τα εκλογικά. Επομένως, ας αναρωτηθεί κάποιος, στα σοβαρά, επιτέλους: πώς κινήθηκαν οι μηχανισμοί στήριξης των υποψηφιότητων της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης; ΑΝ, κινήθηκαν.

Ελπίζουμε ότι θα κληθούν να απαντήσουν και οι τρεις και μάλιστα σύντομα. Και είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν στο κόμμα από το οποίο απήλαυσαν στήριξης τόσο ο Ζαμπούκης, όσο όμως και οι Δερμεντζόπουλος και Παρασκευόπουλος, ο καθένας στον τομέα που δραστηριοποιείται.

Related posts

«Ώρα της Γης»: Το Σάββατο τα φώτα σβήνουν από την Κεντρική Πλατεία έως την πλατεία Ελευθερίας

editor

Ως το τέλος του 2021 η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στην Αλεξανδρούπολη

editor

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor
17/07/2024 18:39