17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καύσωνας: Που υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της χώρας για να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς διακοπή ρεύματος, καθώς ο καύσωνας δημιουργεί μεγάλες ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας με τη συνεχή χρήση των κλιματιστικών.

Πέραν του μεγάλου κόστους, αφού τον Ιούνιο  η μέση τιμή της κιλοβατώρας αυξήθηκε κοντά στα 0,16 ευρώ για τον Ιούνιο από τα 0,10 ευρώ που κόστιζε τον περασμένο μήνα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος που όλοι απεύχονται για διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η αιχμή του φορτίου έφτασε χθες στα 8.000 MW και αναμένεται να αυξηθεί σήμερα στα 9.410 MW για να ξεπεράσει τα 10.000 MW την Παρασκευή, μέχρι να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση το Σαββατοκύριακο. Η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες, όμως οι ώρες κατά τις οποίες απαιτείται κάποια διαχείριση από τις αρχές είναι το διάστημα μεταξύ 20:00-22:00 το βράδυ. Και αυτό γιατί η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά μηδενίζεται η παραγωγή φωτοβολταϊκών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει το βάρος στην άμεση αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

 

Related posts

Διενέργεια δωρεάν rapid test στην ΠΕ Ροδόπης

editor

Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος

editor

Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου

editor
17/07/2024 18:52