19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προκαλεί – Μιλά για τουρκική μειονότητα

Την πρώτη θέση σε Ροδόπη και Ξάνθη, κερδίζοντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβε στις ευρωεκλογές το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Πιο συγκεκριμένα, στην Ξάνθη με την ενσωμάτωση στο 100% έλαβε ποσοστό 27,16% έναντι 20.39 της ΝΔ και στη Ροδόπη 36,10% έναντι 19,61 και πάλι της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ψηφίστηκε από 11.176 και 14.448 ψηφοφόρους αντίστοιχα, χωρίς να εκλέξει όμως ευρωβουλευτή.

Το μειονοτικό ΚΙΕΦ , η αρχηγός του οποίο προέβη σε μια αδιανόητα προκλητική και αντεθνική δήλωσησυμμετέχει για τρίτη φορά στις ευρωεκλογές και το 2019 επικράτησε στους δύο νομούς της Θράκης.

Τα κρατικά τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Anadolu και TRT World αφιέρωσαν μακροσκελή δημοσιεύματα στη μειονοτική παράταξη, την οποία παρουσιάσαν ως «κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (συντομογραφία Κ.Ι.Ε.Φ., τουρκικά: Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi‎‎, DEB) είναι ελληνικό συντηρητικό πολιτικό κόμμα, που στοχεύει στην αναγνώριση εθνικής τουρκικής ταυτότητας για την μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος προήδρευσε μέχρι το θάνατό του το 1995 και το διαδέχτηκε η χήρα του Ισίκ Αχμέτ, η οποία προήδρευσε μέχρι το 1999.

Επόμενος αρχηγός ήταν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μέχρι το 2007, όταν αποχώρησε γιατί εξελέγει μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ.

 

Related posts

Στην Αλεξανδρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου (pic & video)

editor

Αυτοδιοικητικός μεσαίωνας με εσωτερικές «εκκαθαρίσεις» και εκδικητικές διώξεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης!

editor

Δικαιώθηκαν οι βαμβακοπαραγωγοί του Έβρου – Τρεις μήνες “πολεμούσαν”

editor
19/06/2024 16:15