19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Μητσοτάκης: Έρχεται μείωση εργοδοτικών εισφορών

Νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών, προανήγγειλε μιλώντας στο Action 24 ο Πρωθυπουργός. «Όσο σχεδιάζουμε μεσοπρόθεσμα την πορεία του προϋπολογισμού, μπορώ να σας πω ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «στη ΔΕΘ θα ακουστούν  πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ακρίβεια δήλωσε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν την στιγμή επισημαίνοντας τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει.

Όπως σημείωσε «μερικώς τα μέτρα αυτά απέδωσαν» ωστόσο, όπως είπε, η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί μόνο με περαιτέρω στήριξη του εισοδήματος.

Ο πρωθυπουργός, διερωτήθηκε γιατί η Αριστερά που είναι κατά των μονοπωλίων, στηρίζει τα μονοπώλια και όχι την κυβέρνηση.

Με τις προτάσεις του,  ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα

 

«Σίγουρα η λύση για την ακρίβεια δεν είναι αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση. Θα τίναζε τη μπάνκα στον αέρα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει στα 45 δις. Η αντιπολίτευση δεν άλλαξε καθόλου», συμπλήρωσε με νόημα κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τοξικότητα.

Σχολιάζοντας την πρόταση, για μείωση του ΦΠΑ, τόνισε ότι «πρέπει όποιος το προτείνει να πει ποιες δαπάνες θα κόψουμε ή ποιους φόρους θα βάλουμε».

Αναφορικά, με την αγορά του airbnb, τόνισε ότι «έχουμε ήδη βάλει περιορισμούς και υποχρεώσεις σε αυτούς που το αντιμετωπίζουν ως μπίζνα. Θα δούμε και ποσο χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα βραχυχρόνια».

Για τον 13ο και 14ο μισθό είπε πως πρόκειται για άλλα 2 δις πρόσθετα το χρόνο και κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει κάποια δις.

«Με νόμο τα προγράμματα των κομμάτων πρέπει να κατατίθενται και να κοστολογούνται. Εδώ η αντιπολίτευση δεν αρνείται οτι το πρόγραμμα της στοιχίζει. Λέει ότι λεφτά υπάρχουν. Το θυμάμαι το «λεφτά υπάρχουν» πολύ καλά το 2009. Τώρα όλα αυτά ανήκουν σε μια άλλη εποχή», τόνισε.

Θαλάσσια πάρκα

Για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο είπε πως προφανώς και θα γίνουν και πως ο,τι κάνει η Ελλάδα εντός της ζώνης κυριαρχίας της αφορά αμιγώς την πατρίδα μας.

«Για το Θεό δηλαδή. Είναι θαλάσσια πάρκα εντός των χωρικών μας υδάτων. Πολλή συζήτηση έγινε για το θέμα αυτό. Ανούσια. Δεν αφορά την Τουρκία. Αν η Τουρκία θέλει να κάνει και δικά της εντός των χωρικών της υδάτων δεν μου πέφτει λόγος», υπογράμμισε.

Για τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι δύσκολη αλλά έχουμε βρει κώδικα ειλικρινούς συνεννόησης.

«Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην απευθείας επικοινωνία και σαφής προσδιορισμός των κόκκινων γραμμών» είπε χαρακτηριστικά.

Αγορά rafale 

Ερωτηθείς αν θα πάρουμε αλλά τέσσερα Rafale από τη Γαλλία είπε ότι είμαστε σε φάση επαναξιολόγησης του εξοπλιστικού μας προγράμματος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 Rafale. Θα θέλαμε να τα κάνουμε 30. Θα δούμε αν μπορεί να το αντέξει ο προϋπολογισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για την αντιπυραυλική προστασία της Ευρώπης από κοινό ταμείο.

Αποψινός τελικός

Αναφορικά με τον αποψινο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντινά, δήλωσε πολύ αισιόδοξος.

«Μου θυμίζει το 2004. Ένα ματς είναι. Οι ποδοσφαιριστές να το απολαύσουν. Θα το δω στο σπίτι με καλό μπάρμπεκιου και καλούς φίλους» είπε χαρακτηριστικά.

Related posts

Μ.Τσαβούσογλου: «Αν επιτεθούμε στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσει τίποτα – Διαπραγμάτευση για όλα ή αλλιώς… »

editor

Σε ρόλο υβριστή της Ευρώπης και πάλι ο Ερντογάν – Η υποκρισία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

editor

Ο πόλεμος νεύρων στην Ουκρανία και η ανάγκη συγκρότησης Ευρωπαϊκού Στρατού

editor
19/06/2024 16:37