17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Οι Τούρκοι αποθεώνουν τον Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (βίντεο)

Πολλά είναι τα τουρκικά ΜΜΕ που αναφέρονται στη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε γκάλοπ που έκαναν θέλησαν να αποθεώσουν τον Τούρκο πρόεδρο με δηλώσεις πολιτών που αγκαλιάζουν την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

«Από την πρώτη μέρα θέλαμε να έρθουμε να προσευχηθούμε. Δόξα τον Αλλάχ. Να είναι καλά ο πρόεδρος μας ο Θεός να τον έχει καλά. Άνοιξε, είμαστε χαρούμενοι. Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρο μας και να μην μας λείψει ποτέ. Όταν ήταν κλειστός αυτός ο χώρος είχαμε μια θλίψη. Τώρα έχουμε χαρά. Σε λίγο θα προσευχηθούμε. Ο Θεός να έχει καλά όσους πήραν αυτή την απόφαση. Χαρήκαμε όσο χαρήκαμε και για την Αγία Σοφία. Τους ευχαριστούμε», ήταν μερικά από τα λόγια ενός πολίτη.

«Οι αγιογραφίες εντός του χώρου προσευχής στο Καργιιέ τζαμί και όπως βλέπετε καλύφθηκαν με ειδικά καλύμματα που έχουν την όψη μαρμάρου . Όπως βλέπετε εδώ υπάρχει μια ψηφιδωτή αγιογραφία, σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες αυτή η αγιογραφία έπρεπε να καλυφθεί κι έτσι έγινε. Ήρθα μόλις έμαθα πως άνοιξε. Ευχαριστώ όσους εργάζονται για να κερδίσουμε και πάλι τα ιστορικά μας μνημεία», δήλωσε άλλος Τούρκος πολίτης.

Related posts

Το USS Ronald Reagan ξεκινά περιπολία στον Eιρηνικό

admin

Κυβερνητικό σχέδιο απορρόφησης των κραδασμών από το ράλι των τιμών της ενέργειας

editor

Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας

editor
17/07/2024 19:31