19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Σαμοθράκης: Προμήθεια ξηράς τροφής για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Σαμοθράκης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με τον Ν. 4830/21 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Πρόγραμμα AΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», προχώρησε στην προμήθεια ξηράς τροφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αρχικό στάδιο, σε εθελοντές που καλύπτουν σε συνεχή βάση, εκτός από έξοδα σίτισης και έξοδα φροντίδας (στειρώσεις, χειρουργεία, περιθάλψεις, φιλοξενίες ζώων κ.λ.π.).

Η διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί βασική υποχρέωση των Δήμων και θα προσπαθήσουμε, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων σε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό να καταφέρουμε το βέλτιστο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές εντός και εκτός των διοικητικών μας ορίων που συνδράμουν στη διάσωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στήριξαν μία περίοδο αδράνειας των προηγούμενων χρόνων.

Προσβλέπουμε κατά κύριο λόγο στη φροντίδα των ζώων αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γνωρίζοντας ότι η στάση μας απέναντι στα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού.

Η Αντιδήμαρχος
Για την φροντίδα και διαχείριση
των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Σαλαμανή Τριανταφυλλιά

Related posts

Ημερίδα ενημέρωσης στις Σάπες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

editor

Περιοδεία αρχηγού ΓΕΣ σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού

editor

Πρωτοβουλία Ευριπίδη Στυλιανίδη για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης

editor
19/06/2024 17:04