17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Επιδρομή κατά του Ιράν, εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανταποδίδοντας το χτύπημα του Σαββάτου, με  εκατοντάδες drones και πυραύλους.Την είδηση έκαναν γνωστά τα αμερικανικά δίκτυα  ABC News, CBS και CNN σημειώνοντας ότι για τα ισραηλινά αντίποινα ήταν ενήμερη η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, ούτε τα ενέκριναν ούτε διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην εκτέλεση τους.  Σύμφωνα με το CNN, η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο του Λευκού Οίκου για την ισραηλινή επίθεση.

 

Νωρίτερα, το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε διάφορες πόλεις, ενώ η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ανώτερος αξιωματικός του Ιρανικού στρατού, δήλωσε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές από την επίθεση εναντίον του Ιράν και ότι οι κρότοι που ακούστηκαν σπροήλθαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

 

Ιράν: «Καμιά» σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις 

Tο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο PRESS TV, επικαλούμενο καλά ενημερωμένη πηγή, ανέφερε ότι δεν έγινε ξένη επίθεση εναντίον ιρανικών πόλεων, διαψεύδοντας τόσο τα αμερικανικά ΜΜΕ όσο και τα ιρανικά ΜΜΕ που ανέφεραν πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αναχαιτίσουν drones.

Related posts

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή: Ρουκέτα της Χαμάς «έκαψε» ισραηλινή πόλη – Αυξάνονται οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

editor

Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

admin

Ερντογάν: «Ναι» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν η Ουάσινγκτον ανοίξει τον δρόμο για πώληση F-16

editor
17/07/2024 19:46