18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Εγκληματική οργάνωση διέθετε κλεμμένες επιταγές και διακινούσε παράνομα μετανάστες

Μια καλά δομημένη εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές σε Αττική, Καβάλα και Δράμα, τα μέλη της οποίας δρούσαν από το 2023 διαθέτοντας κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα. Με την αγορά των οχημάτων πραγματοποιούσαν παράνομες μεταφορές μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθησαν οχτώ ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη οχτώ μέλη της, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί. Σημειώνεται ότι τέσσερα ακόμα μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης εξαπατήσεων, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά επτά απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, επτά διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και μια αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος πάνω των 120.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα περίστροφο κρότου, ένα μαχαίρι, μια κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, τέσσερεις τραπεζικές επιταγές, τρεις ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, χρηματικά ποσά, και πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

Related posts

Περιφέρεια Α.Μ.Θ.: Σειρά επαφών με την ομογένεια έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού

editor

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δράμας στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
18/07/2024 17:44