20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Σουφλίου: Συνάντηση για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Φυλακτού

Στο Δημαρχείο Σουφλίου με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο συναντήθηκε ο Καθηγητής Ζούρος Νικόλαος, ο οποίος κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά, οι προοπτικές όσο αναφορά την αξιοποίηση του ευρημάτων από απολιθώματα που βρίσκονται ανεκμετάλλευτα στην περιοχή του Φυλακτού και η δημιουργία ενός αντίστοιχου μουσείου στα πρότυπα της Λέσβου.

Η αξιοποίηση των υπαρκτών διαθέσιμων ευρημάτων της περιοχής, η διερεύνηση για τον εντοπισμό καινούριων τα οποία ακόμη δεν έχουν ανιχνευθεί και η σύνδεση όλων αυτών των στοιχείων της προϊστορίας της περιοχής μας, με τα τοπία φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει σε πλειονότητα η περιοχή, αποτελούν τα εχέγγυα για την ανάδειξη και τη δημιουργία ενός Γεωπάρκου με επίκεντρο το Απολιθωμένο Δάσος Φυλακτού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δαρούσης Δημήτρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χριστοδούλου Χρήστος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γουρίδης Θανάσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας του ΔΠΘ Κανταρτζής Απόστολος και εκπρόσωποι της εταιρείας Tetragon.

Ακολούθως, ο Καθηγητής Ζούρος Νικόλαος μετέβη στην περιοχή του Φυλακτού όπου με τον Αντιδήμαρχο Δαρούση Δημήτρη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλακτού Γιουβανάκη Χρυσούλα, πραγματοποίησαν αυτοψία στα ευρήματα των απολιθωμάτων και προγραμμάτισαν τις απαιτούμενες άμεσες ενέργειες.

Related posts

Γράφημα δείχνει μέρα – μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς στον Έβρο

editor

Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού

editor

Δενδροφύτευση στην Κρύα Βρύση στον Άβαντα

editor
20/04/2024 20:28