22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με τον Λ. Αυγενάκη για τον πρωτογενή τομέα

Περισσότεροι από πενήντα θεσμικοί εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχαν στη σχετική σύσκεψη που έγινε, στην έδρα της ΠΑΜΘ προεξάρχοντος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια επαφής του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και υποβολής σχετικού αιτήματος, με τον κ. Τοψίδη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την αποδοχή αυτού του αιτήματος από πλευράς του κ. Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, κατατέθηκαν – διά των εκπροσώπων- όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και κατεγράφησαν από τους επιτελείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργού σε όσα εξ αυτών ήταν εφικτό να απαντηθούν άμεσα, ωστόσο ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και φυσικά όχι μόνον εκείνων που δημιούργησε η κλιματική και ενεργειακή κρίση αλλά και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ».

Ειδικά μάλιστα για τη νέα ΚΑΠ, αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, να συσταθούν ομάδες εργασίας – υπό την εποπτεία και της Περιφέρειας ΑΜΘ- που θα προωθήσουν στο Υπουργείο προτάσεις για αλλαγές στο πλαίσιο.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, δόθηκε βήμα σε όλους τους παριστάμενους να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και έγινε μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ.

Εν τω μεταξύ, διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι ο δίαυλος μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΥΠΑΑΤ παραμένει ανοικτός για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και ότι ο στόχος παραμένει πάντα η πρόοδος του Πρωτογενούς Τομέα και η επίλυση των ζητημάτων που τον απασχολούν.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Related posts

Σοκ στη Δράμα: Άνδρας σκότωσε την σύζυγό του και αυτοκτόνησε

editor

Στο Πασχαλινό Bazaar του Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Μέριμνα” Αλεξανδρούπολης ο Χρ. Δερμεντζόπουλος

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 4 διακινητές με 15 μη νόμιμους μετανάστες

editor
22/07/2024 13:33