27 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στοχευμένος έλεγχος για τον εντοπισμό συνεχιζόμενης μετάδοσης στρεπτόκοκκου στην Νέα Ορεστιάδα

Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχώρησε σε στοχευμένο έλεγχο για τον εντοπισμό συνεχιζόμενης μετάδοσης στρεπτόκοκκου ομάδας Α στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ορεστιάδας.

Η επιχείρηση διοργανώθηκε μετά τον εντοπισμό δύο περιπτώσεων διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης στο συγκεκριμένο σχολείο (δυστυχώς στη μία περίπτωση η λοίμωξη ήταν θανατηφόρα).

Σε αυτήν συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής κ. Γιώργος Δαλακούρας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ κ. Λουκάς Γεωργίου, ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων κ. Κώστας Βενετίδης.

Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής την αποφυγή πανικού και τους καλούν να τελούν σε επαγρύπνηση, ώστε με τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου με υψηλή ετοιμότητα παρέμβασης, εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Related posts

Φωτίστηκε το “πάρκο τσέπης” με δωρεά της εβρίτικης εταιρείας Dasteri

editor

Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού

editor

Ξάνθη: Πατέρας παρέσυρε και σκότωσε τον γιο του με τη θεριζοαλωνιστική μηχανή

editor
27/02/2024 1:53