19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Υπεγράφη σύμβαση για ανάπλαση οδών στο Κέντρο της Κομοτηνής

Υπεγράφη την Τετάρτη (10/1) το πρωί στο γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής», από τον Δήμαρχο Ιωάννη Γκαράνη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, Ιωάννη Κωνσταντινίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις» που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση 22 οδών του κέντρου της Κομοτηνής στοχεύοντας στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος καθώς θα γίνει:

  • Αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμιση της αισθητικής και εκσυγχρονισμός του αστικού εξοπλισμού, με παράλληλη προστασία και ανάδειξη των τμημάτων οδών με παραδοσιακά στοιχεία, όπως την επίστρωση γρανιτοκυβόλιθου.
  • Επίτευξη ανεμπόδιστης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών σε όλο το μήκος των οδών και διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία με την κατασκευή ασφαλών διαβάσεων, τη δημιουργία διαβάσεων για τυφλούς, την άρση εμποδίων από τις ζώνες ελεύθερης όδευσης πεζών, την υπογειοποίηση δικτύων και αφαίρεση των στύλων και εναέριων καλωδίων τους, τη συνολική ανακατασκευή των πεζοδρομίων με νέα, ασφαλή και ανθεκτικά υλικά.
  • Έλεγχος της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων με μόνιμα, παθητικά μέσα και αποθάρρυνση μετακίνησης με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΕΡΤ

Related posts

Η Enel Green Power Hellas παρουσιάζει το πιο καινοτόμο Control Monitoring Room έργων ΑΠΕ

editor

H Αλεξανδρούπολη FC επιστρέφει στο «Φώτης Κοσμάς» και υποδέχεται τον Εθνικό Σοχού

editor

Δήμος Ορεστιάδας: Η ασφάλεια των πεζών αποτελεί προτεραιότητα

editor
19/06/2024 15:43