25 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΥπΑΑΤ: Βράβευση Δήμων για τη «βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»: Κανένας δήμος της Θράκης στους βραβευθέντες

Επτά Δήμοι, οι οποίοι ξεχώρισαν για τις προτάσεις που υπέβαλαν στο πλαίσιο της δράσης για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(ΠΑΑ-αγροτική οδοποιία), αλλά και για τις επιδόσεις στην υλοποίηση των έργων αυτών, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022, που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα.

Μεταξύ των βραβευθέντων Δήμων δεν περιλαμβάνεται Δήμος της Θράκης, γεγονός που δείχνει ότι σε βασικά σημεία άσκησης τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής οι ΟΤΑ της περιοχής υστερούν σε διεκδικήσεις και απορροφήσεις κονδυλίων και έργων.

Κριτήρια για την βράβευσή τους αποτέλεσαν η βαθμολογία της πρότασης, που έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από 95 στα κριτήρια επιλογής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα και η ύπαρξη νομικής δέσμευσης. Έτσι, στην πρώτη κατηγορία «αρτιότητα πρότασης κατά την αξιολόγηση» βραβεύτηκαν οι δικαιούχοι Δήμοι: Ακτίου -Βόνιτσας, Αλμυρού, Άργους – Ορεκτικού, Δίου – Ολύμπου και Ζίτσας.

Στη δεύτερη κατηγορία «πρόοδος υλοποίησης και ολοκλήρωση πράξης» τα κριτήρια για την επιλογή ήταν τα αιτήματα πληρωμής – απορρόφηση πόρων ή και η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης. Στην κατηγορία αυτή βραβεύτηκαν οι δικαιούχοι Δήμοι: Σκύδρας και Ιεράπετρας.

Η βράβευση έγινε παρουσία και των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και Σταύρου Κελέτση, καθώς και του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη.

Related posts

Frontex: Αποτελεσματική συνοριοφυλακή με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα

editor

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» μοίρασε καινούργια παπούτσια σε 1.551 παιδιά που έχουν ανάγκη

editor

Δήμος Σαμοθράκης: Προσλήψεις 7 ατόμων

admin
25/07/2024 23:03