17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διάκριση Startup εταιρείας φοιτητών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ

Ο κ. Γιάννης Δαρλαγιάννης και η κα Νεφέλη Ελένη Μπαχάρακη, τεταρτοετής φοιτητής και δευτεροετής φοιτήτρια αντίστοιχα στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι οι co-founders της Startup εταιρείας γεωργίας ακριβείας LUMINOUS.

Με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια θα θέλαμε να τους συγχαρούμε δημόσια για τη διάκριση της Startup εταιρείας τους στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού HackTheBusiness. Η σημαντικότατη αυτή διάκριση τούς δίνει το «εισιτήριο» για να εκπροσωπήσουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στον τελικό του Διαγωνισμού έχοντας ως μέντορα τον κ. Γιώργο Μπορέτο.

Με πρωτοβουλία του Corallia, την υποστήριξη της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του Ελληνικού Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και του έργου ENTREPRENEDU, το “HackTheBusiness Greece” αποτελεί έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει νέους φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές, και εν δυνάμει επιχειρηματίες ηλικίας 18 έως 40 ετών, μέσα από την κατάθεση ιδεών για την επίλυση προκλήσεων που σχετίζονται με τον τομέα του Διαστήματος (εφαρμογές Παρατήρησης της Γης και Γεωεντοπισμού, Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες, μεταφορά Τεχνολογίας από το Διάστημα στη Γη και αντιστρόφως, κτλ.).

Ο διαγωνισμός HackTheBusiness Greece αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για νέους που επιθυμούν να γνωρίσουν μια αναπτυσσόμενη τεχνολογική περιοχή που προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης, να έχουν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με αντίστοιχους φορείς, να αξιοποιήσουν πρακτικά τη θεωρητική τους κατάρτιση δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για υπαρκτά προβλήματα, και να οδηγηθούν ακόμη και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Η LUMINOUS επαναπροσδιορίζει τον πρωτογενή τομέα και τη γεωργία με μία visual πλατφόρμα AI (τεχνητής νοημοσύνης) όπου ο παραγωγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις ασθένειες των καλλιεργειών του με εξειδικευμένες λύσεις, αλλά και με το μικρότερο περιβαλλοντικά και οικονομικά εφικτό αντίκτυπο. Η λήψη των δεδομένων γίνεται μέσω δορυφόρων, αλλά και με τη χρήση μετεωρολογικών δεδομένων και δεδομένων εδάφους.
Η Startup εταιρεία LUMINOUS του κ. Γιάννη Δαρλαγιάννη και της κας Νεφέλης Ελένης Μπαχαράκη επίσης συμμετείχε με το ΔΠΘ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε κοινό επενδυτών και εταιρειών, όπως και σε διάφορα προγράμματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η εταιρεία υποστηρίζεται από το Thinc Thrace incubator, τον κόμβο καινοτομίας που ενισχύει νέους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών τους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον η LUMINOUS έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, όπως στο DUTH Innovation Challenge, και έχει δηλώσει συμμετοχή και στον ερχόμενο διαγωνισμό NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

κ. Δαρλαγιάννη και κα Μπαχαράκη, θερμά συγχαρητήρια από όλες και όλους μας!!! Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε πάντα την έμπνευση και τη δύναμη για να κάνετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας πραγματικότητα!!!

Related posts

Αύριο Τετάρτη 6/10 ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης

editor

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους του Χριστόδουλου Τοψίδη στην “Περιφερειακή Σύνθεση”

admin

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

editor
17/07/2024 18:55