18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Κελέτση, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης μαζί με τον κ. Νίκο Κολάτσο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα στις τοπικές αγροτικές καλλιέργειες λόγω των ξηροθερμικών συνθηκών και της παρατεταμένης ανομβρίας που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ροδόπη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Τσαλικίδης, «ιδίως για το βαμβάκι, που οι απώλειες εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το 1/3 της παραγωγής, ζητήσαμε:

– μείωση του στρεμματικού πλαφόν κατά 30%

– αποζημίωση της απώλειας παραγωγής

– αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να περιλαμβάνει ως αίτιο αποζημίωσης, τις αρνητικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής».

Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση νερού για την αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης, στη βάση των συνεπειών που επιφέρει η κλιματική κρίση. «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγρότες μας και τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας» διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης για να συμπληρώσει ακόμη πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες.

Related posts

Τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

admin

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το Αμερικάνικο USS Arlington

editor

Οικονόμου: Δεν μπορεί η Ν. Μάκρη να είναι προορισμός με υπεραστικό λεωφορείο

editor
18/07/2024 17:10