17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Σ. Κελέτσης: Πάνω από 360 εκατ. ευρώ για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας

Περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) την τρέχουσα προγραμματική περίοδο σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση.

Όπως τόνισε ο κ. Κελέτσης στην ημερίδα «Επαγγελματική αλιεία και προοπτικές εξέλιξης μέσα από κοινοτικά προγράμματα» σκοπός είναι η επίτευξη των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα χρήματα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την ενίσχυση οικονομικά βιώσιμων αλιευτικών δραστηριοτήτων, την μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, την ανάπτυξη των παράκτιων αλιευτικών κοινοτήτων και νησιωτικών περιοχών, την βιώσιμη διαχείριση της θάλασσας, την προστασία και αποκατάσταση της υδρόβιας βιοποικιλότητας και των υδρόβιων οικοσυστημάτων.

Κελέτσης: Η αλιεία αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα

Όπως δήλωσε ο κ. Κελέτσης η αλιεία «αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα ενεργοποιώντας και ενισχύοντας μια σειρά από άλλες οικονομικές δραστηριότητες» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικές βιοποριστικές οικονομικές δραστηριότητες. Ο αλιευτικός μας στόλος περιλαμβάνει πάνω από 12.000 επαγγελματικά σκάφη και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους».

Τα συνολικά κονδύλια του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2021-2027 ανέρχονται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363,7 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συνεισφορά της ΕΕ.

Related posts

Δημοσκόπηση Alco για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

editor

Την ανακάλυψη 58 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν

editor

Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταράκης

editor
17/07/2024 20:02