29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Ο ισραηλινός στρατός περιμένει πολιτικές εντολές για τη χερσαία επιχείρηση

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι επανέλαβε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» για την «επόμενη φάση» του πολέμου και ότι περιμένει πολιτικές εντολές.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το Ισραήλ «μαθαίνει» από την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή, αλλά «ο δικός μας πόλεμος διεξάγεται στα σύνορά μας, όχι χιλιάδες μίλια από το Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι οι πολεμικές συγκρούσεις θα διαρκέσουν «πολλές» εβδομάδες.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η Αίγυπτος παίζει ρόλο κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στην Γάζα, θέμα που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η πολυδιαφημιζόμενη από το Ισραήλ χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας καθυστερεί, ενώ πληθαίνουν οι συναντήσεις και οι επαφές ανάμεσα σε αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα την «επόμενη φάση» του πολέμου.

Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι η ισραηλινή πλευρά έχει θέσει εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους για την πολεμική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να πραγματοποιήσει μία μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα ή αν θα προχωρήσει σε δέσμη χειρουργικών και στοχευμένων χερσαίων επιχειρήσεων των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

Related posts

Ο ρωσικός στρατός σφίγγει τον κλοιό στο Κίεβο, κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

editor

Ρωσία – Ουκρανία: Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή

editor

Οι Ρώσοι μπαίνουν στο Κίεβο – Υπουργείο Άμυνας: “Aμυνθείτε με μολότοφ”

editor
29/02/2024 21:01