24 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πέθανε ο μεγάλος στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης

Πένθος στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα σκόρπισε η είδηση του θανάτου του μεγάλου στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη, σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τον τελευταίο μήνα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης, ο διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων που έχει γράψει στίχους για 525 τραγούδια έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου.

Το ελληνικό τραγούδι γίνεται φτωχότερο από την απουσία του, όμως η κληρονομίας του μεγάλη, θα παραμείνει αξέχαστη, αφού τα τραγούδια του θα βρίσκονται στα χείλη όλων μας.

«Μία είναι η ουσία», «Φαντασία μου πλανεύτρα», «Κάποια κάπου κάποτε», «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ», «Πήγα σε μάγισσες», «Χίλιες φορές», «Έρχομαι και σ’ ανταμώνω», «Όταν χορεύεις μάτια μου» κ.ά.

Αυτές είναι μερικές και μόνο από τις επιτυχίες που συνυπέγραψε ως στιχουργός ο Λευτέρης Χαψιάδης.

Τραγούδια του ερμήνευσαν, μεταξύ άλλων, οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Ξανθόπουλος, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Καμπουρίδης, Διονύσης Θεοδόσης.

Related posts

Κατάρτιση ΣΦΗΟ Δήμου Ξάνθης για την προώθηση καθαρών μορφών μετακίνησης

editor

Συγκέντρωση και πικετοφορία στην Αλεξανδρούπολη για το λαό της Παλαιστίνης (video)

editor

Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

admin
24/07/2024 18:34