20 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ενεργειακή Αναβάθμιση της Μαθητικής Εστίας Σουφλίου

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο με τίτλο «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Μαθητικής Εστίας Σουφλίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.041.600,00€» προχώρησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ο ανάδοχος «ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ». Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά το προσεχές διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας στην πόλη του Σουφλίου.

Τα κτίρια της Μαθητικής Εστίας είναι συνολικού εμβαδού 3.322,55 m 2 . Στην Μαθητική Εστία η οποία έχει μέγιστη δυναμικότητα φιλοξενίας 70 ατόμων, φιλοξενούνται μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου.

Τα παιδιά φιλοξενούνται στην μαθητική εστία έτσι ώστε να μπορούν να φοιτήσουν στα σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) της πόλης του Σουφλίου. Ταυτόχρονα δύναται να φιλοξενηθούν σχολικές εκδρομές που διοργανώνονται στα πλαίσια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες αντιπροσωπείες και σύλλογοι απαιτηθεί.

Λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων κτιρίων της Μαθητικής Εστίας, καθώς τα κτίρια είναι κακής ενεργειακής κατάστασης, ενεργοβόρα, πλήρως αμόνωτα με κουφώματα κακής ενεργειακής απόδοσης και αεροστεγανότητας, το λειτουργικό κόστος λειτουργίας είναι υπέρογκο.

Με στόχο λοιπόν την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών μας, στο παρόν έργο οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

– Θερμομόνωση κελύφους
– Αντικατάσταση ανοιγμάτων με νέα αποδοτικότερα
– Εγκατάσταση κλιματισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης
– Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου
– Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για παραγωγή Ζεστού Νερού χρήσης

Με μεθοδικότητα και σχέδιο ο Δήμος Σουφλίου προχωρά στην υλοποίηση όλων των έργων που θα εκσυγχρονίσουν τις δημοτικές υποδομές και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών

Related posts

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην ανερχόμενη βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών Hellas Frost στους Μεταξάδες

admin

ΑΜΘ: Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν έντεκα άτομα

editor

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν με βαριοπούλα δύο επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου

editor
20/05/2024 21:46