28 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Ορεστιάδας: Υπογραφή σύμβασης για τον αγροτικό δρόμο σύνδεσης Πενταλόφου με την Μπάρα

Υπογράφηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλειο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Ολοκλήρωση Τμήματος Αγροτικού Δρόμου Σύνδεσης Κοινότητας Πενταλόφου Ορεστιάδας με Παλιό Οικισμό Μπάρας».

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 748.000,00 €, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 , Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» με διάρκεια υλοποίησης τους 12 μήνες.

Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στις παρακείμενες αγροκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του δρυμού. Η αφετηρία του δρόμου είναι στα όρια του οικισμού Πενταλόφου, ενώ το πέρας αυτού στο σημείο σύνδεσης με τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Η βελτίωση της βατότητας θα επιτευχθεί μέσω ασφαλτοτάπητα μαζί με τα απαραίτητα συνοδά έργα υπόβασης και μικροτεχνικών. Συνοπτικά, οι εργασίες που θα γίνουν είναι:

– Χωματουργικές για την απομάκρυνση του υπάρχοντος υλικού και εξομάλυνσης του εδάφους

– Δημιουργία «σκάφης» οδοστρωσίας

– Κατασκευή επιχώματος, υπόβασης και βάσης

– Ασφαλτικές στρώσεις

Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από το Δήμο Ορεστιάδας.

Related posts

Απολογισμός ΠΓΝΑ: Από το χθες στο σήμερα κοιτάζοντας το αύριο

admin

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Πάτρα

editor

Αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος “Ψαρόθερμα” στη Σαμοθράκη

admin
28/05/2024 20:58