16 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: 2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας στις 23-24 Σεπτέμβρη

Το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας «2ο Cinematherapy Festival», στη διάρκεια του οποίου, μέσω της προβολής ταινιών μικρού μήκους, βιωματικών εργαστηρίων και συζητήσεων, δίνεται η δυνατότητα ανακάλυψης της επίδρασης του κινηματογράφου στους θεατές.

Όπως αναφέρουν σε σχετική με τις εκδηλώσεις ανακοίνωση οι διοργανωτές, «η Κινηματογραφοθεραπεία ως τόπος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας, θέτει στο επίκεντρο εσάς και την εμπειρία σας, και όχι την σκηνοθετική πρόθεση. Η θέαση ταινιών αποτελεί εφαλτήριο για την ψυχική ανάπτυξη και την αυτο-εξερεύνησή σας, που βέβαια στο φεστιβάλ θα προσανατολιστεί στην αυτογνωσία, καθώς ο σκοπός δεν είναι η ψυχοθεραπεία. Από το βιωματικό εργαστήριο θα φύγετε έχοντας αποκτήσει έναν ακόμη τρόπο πρόσβασης στην οθόνη της ψυχής σας, ενώ θα έχετε εμπλουτιστεί με προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες διαχείρισης απρόσκοπτων αλλαγών».

Επίσης, «η στρογγυλή τράπεζα θα εστιάσει στα κινηματογραφικά είδη και τα οφέλη τους για την ψυχική υγεία. Μαζί με τους προσκεκλημένους, τον αναπλ. καθ. Ιωάννη Σκοπετέα (ακαδ. υπεύθυνο των προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας στο ΚΔΒΜ του ΕΚΠΑ), την ψυχολόγο Μαρία Μαυρίδου (απόφοιτο των εν λόγω προγραμμάτων) και την Δρ. Λίλιαν Τσιαβού (συγγραφέα και εισηγήτρια των προγραμμάτων), θα συζητήσουμε για το πιθανό ψυχικό προφίλ του κοινού που ψυχαγωγείται με κωμωδίες, θρίλερ κτλ».

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό και το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision, με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, του Κύκλοτρου, του Alexandroupoli In Motion και του psychologynow.gr.

Related posts

Το Φεστιβάλ Δράμας εγκαινιάζει ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα και αθλοθετεί νέο βραβείο στη μνήμη της Φρίντας Λιάππα

editor

Διδυμότειχο: Διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο απόψε, με θέμα τη Νοσηλευτική Σχολή

editor

Σύλληψη δύο ατόμων για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος

admin
16/06/2024 18:28