22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στο Διδυμότειχο

Τους τεταρτοετείς σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ), που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Τετάρτη 6η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Τους σπουδαστές συνόδευαν ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους σπουδαστές για την ποιμαντική διακονία της τοπικής Εκκλησίας στην ακριτική αυτή περιοχή και επεσήμανε την συμπόρευση του ιερού κλήρου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την από κοινού υπεράσπιση των ιδανικών του Έθνους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Διοικητή της Σχολής εικόνα του εκ Διδυμοτείχου Ελεήμονος Βασιλέως Αγίου Ιωάννου Βατάτζη μαζί με το σχετικό πόνημα του φιλίστορος στρατιωτικού Ιωάννου Σαρσάκη και εις ένα έκαστον των σπουδαστών από μία Καινή Διαθήκη, σε μετάφραση, εκ των εκδόσεων της Βιβλικής Εταιρείας, ευχηθείς εις άπαντας τα δέοντα.

Related posts

Διδυμότειχο: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι υπηρεσίες του Δήμου

editor

Αλεξανδρούπολη: Με μία νέα παιδική χαρά σε νηπιαγωγείο του Απαλού συνεχίζει την προσφορά της στα παιδιά του Έβρου η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

editor

Καβάλα: Ανήλικο ζευγάρι εισέβαλε σε σπίτι και άρπαξε τιμαλφή

editor
22/07/2024 2:33