25 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Return to your Roots”: Στην Αλεξανδρούπολη υπότροφοι ομογενείς από τις Η.Π.Α.

Το 1ο Θερινό Summer Camp Return to your Roots, πραγματοποιείται στη Θράκη σε συνεργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου +Μόρφωση του Δ.Π.Θ. με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σικάγο και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και της Μητροπόλης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Το θερινό Summer Camp Return to your Roots στηρίζεται από τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών.

Στο πλαίσιο του Summer Camp, δέκα υπότροφοι ομογενείς από τις Η.Π.Α. ηλικίας 18 με 24 ετών θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν ελληνικά και να ξεναγηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για δέκα ημέρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδόσεις μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και βιωματικά εργαστήρια για τους υποτρόφους, επισκέψεις σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Μαρώνεια, Καβάλα ξεναγήσεις σε αξιοθέατά (αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, παλιά πόλη Κομοτηνής, αρχαιολογικός χώρος Μαρωνείας, Πόρτο Λάγος, Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αλεξανδρούπολης, Ξενάγηση στην Καβάλα κτλ.).

 

Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κατά την άφιξή τους στο Άγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη τις πρώτες δύο μέρες της έναρξης του Θερινού Σχολείου, ενώ μετά θα διαμείνουν για τις υπόλοιπες μέρες του Προγράμματος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα».

Η τελετή έναρξης του 1ου Summer Camp στη Θράκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

 

 

Related posts

Κομοτηνή: Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Τούρκος Πρόξενος Αϊκούτ Ουνάλ

editor

Έβρος: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη φύλαξη των συνόρων – Οι νέες ειδικές μονάδες

editor

Καβάλα: Συστήνεται «Δίκτυο Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού»

editor
25/02/2024 10:51