16 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών ΑΜΘ με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Γνωρίζεται ότι την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ., πραγματοποίησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θεσμική – εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΣΚΛΑΒΟ Σπυρίδωνα.

Η αντιπροσωπεία απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Αστυνόμο Α΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο και τον Γενικό Γραμματέα Αστυνόμο Β΄ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ Σταύρο.

Το Προεδρείο της Ένωσης, αρχικά μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας στον κ. Γενικό Επιθεωρητή και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στην κορυφή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της καθόλα εποικοδομητικής συζήτησης, έγινε ειδική μνεία των θεμάτων που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο το συνδικάτο μας σε θεσμικό, οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο. Ενδεικτικά, τέθηκε η αναγνώριση του επικινδύνου της εργασίας μας, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακίνησης των δικογράφων και της δυνατότητας παρουσίας κρατουμένων στις δικαστικές αίθουσες μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και η αναμόρφωση και αναπροσαρμογή επιδομάτων και αποζημιώσεων (θέσης ευθύνης, ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, πενθημέρου – νυχτερινών, εκτός έδρας κλπ).

Ακολούθως, τέθηκαν και τα ειδικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσεως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τονίζοντας την αναγκαιότητα κάλυψης οργανικών θέσεων, ιδίως στους κατώτερους βαθμούς, την ενίσχυση του καθημερινού και υψίστης σημασίας αγώνα για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών με ανθρώπινους και υλικοτεχνικούς πόρους και την ίδρυση νέων Υπηρεσιών (Τροχαίας,  Μεταγωγών – Δικαστηρίων, Ελέγχου Διαβατηρίων).

Στο πλαίσιο αυτό επιδόθηκε υπόμνημα αναλυτικών διεκδικήσεων και αιτημάτων προς επίλυση, τόσο από πολιτική, όσο και από τη φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, επέδωσε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή τιμητική πλακέτα, με το έμβλημα της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Συνεργασία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με πολιτιστικούς Συλλόγους που εδρεύουν στην Αθήνα

editor
16/06/2024 18:59