29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών

Ευρείες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιεί ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δημοπρατώντας το έργο «Συντήρηση και Αποκατάσταση Αντιπλημμυρικής Θωράκισης Περιοχών Δήμου Μαρωνείας-Σαπών» για το οποίο θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές στις 2 Αυγούστου 2023. Το έργο έχει προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δράσεις στοχεύουν στην πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών προβλημάτων από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα και στην προστασία ανθρώπων, περιουσιών, υποδομών και περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά εργασίες και παρεμβάσεις στις περιοχές Βάκων, Μαρώνειας, Αμαράντων, Ισάλου, Βέννας καθώς και άλλων οικισμών του Δήμου. Η παρέμβαση έχει ως σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πλημμύρας εντός των οικισμών όπως και την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση ανθρώπων και οχημάτων από τα σημεία παρέμβασης.

Η Δημοτική Αρχή Μαρωνείας-Σαπών προχωρά έγκαιρα στην αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών ενόψει του χειμώνα, αναγνωρίζοντας πως οι καταστροφικές πλημμύρες που συνεπάγεται η αλλαγή του κλίματος απειλούν ολοένα και περισσότερο την περιοχή μας.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ποιοι δρόμοι πεζοδρομούνται προσωρινά και έκτακτα στο κέντρο της πόλης

editor

300 δώρα “αγάπης” εν όψει των εορτών μοιράστηκαν στην Ορεστιάδα από το σύλλογο Καρκινοπαθών & Σπάνιων Παθήσεων Έβρου

editor

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη

editor
29/02/2024 21:28