13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Στα 20,9εκ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις – Στα 36,1 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση του Παρολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, μέσω ΕΣΠΑ

Γ. Πατούλης: «Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με τη χρηματοδότηση εμβληματικών έργων αναδεικνύεται ως κομβικό σημείο ανάπτυξης, του τουρισμού και του αθλητισμού»

photo-rafina-14-1000x667

Το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό περίπου 17.658.603,69€. Επιπλέον το εμβληματικό έργο «Παραολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου» θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027  με το ποσό των 36.173.686€. Στα έργα αυτά έρχεται να προστεθεί και το Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου, προϋπολογισμού 3.236.386,73€. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι και το διαδημοτικό έργο «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 252.122.799€ και έχει Φορέα Διαχείρισης, Έγκρισης και Παρακολούθησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» της Περιφέρειας Αττικής.  Φορέας λειτουργίας είναι η ΕΥΔΑΠ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στα υπό εξέλιξη  έργα «Κατασκευής Δικτύου Ακαθάρτων στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου», στο «Α’ Παιδικός Σταθμός Πικερμίου» που είναι υπό κατασκευή, στο Νέο Γήπεδο Ραφήνας που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Παράλληλα επιθεώρησε οδικά έργα ασφαλτόστρωσης στη Ραφήνα, μετέβη στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τα έργα αναδιάταξης των προβλητών του λιμανιού που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, επιθεώρησε έργα ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Ραφήνας και επέβλεψε τα υπό εξέλιξη έργα Αποπεράτωσης του Αμφιθεάτρου και εγκαταστάσεων Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου» της πόλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες σε καταστήματα της Ραφήνας και στο εμπορικό κέντρο Πικερμίου. Παράλληλα ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ευαγ. Μπουρνούς, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτά που σχεδιάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο,  ενώ η περιοδεία του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας, όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στο  Δήμο Ραφήνας Πικερμίου τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης. Στη συνέχεια στο καφέ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Β. Σωφρόνη, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Δαμάσκος, Ι. Οικονομάκος (πρώην Δήμαρχος Ωρωπού), Α. Πέτρου – Γκίνη, Β. Καβαλλάρη, Π. Μπαιρακτάρης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σ. Νικολαϊδης, αντιδήμαρχοι, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημαρχείο

Γ. Πατούλης: «Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά και δημιουργούμε υποδομές που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και συνολικά τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δημιουργική συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Μπουρνούς και συνολικά τα στελέχη του δήμου. Όπως υπογράμμισε η συστηματική δουλειά που έχει γίνει αποτυπώνεται στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου ο οποίος συνεχώς αναβαθμίζεται σε ένα πρότυπο δήμο με ισχυρή επιχειρηματική και τουριστική ταυτότητα. Επιπλέον η δημιουργία του Παρολυμπιακού Αθλητικού ο Κέντρου θα δημιουργήσει ένα ισχυρό πόλο προσέλκυσης αθλητών, ενώ ο εκσυγχρονισμός του λιμένα Ραφήνας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη σύνδεσης με τον Προαστιακό θα ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής καθώς θα αποτελεί κόμβο μετάβασης στα νησιά μας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει με τον κ. Πατούλη και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στο δήμο με χρηματοδοτήσεις της περιφέρειας με έμφαση στα αποχετευτικά,  τα αντιπλημμυρικά , τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά και την αναβάθμιση κτιρίων όπως για παράδειγμα την ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχείου που εξασφαλίζεται μια εξοικονόμηση που φθάνει στο 98%. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο διαδημοτικό έργο της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων, αλλά και στο Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Επίσης όπως επισήμανε τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ξεπερνούν τα 17 εκ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο δίκτυο ακαθάρτων επισήμανε ότι για χρόνια είχαν επιβληθεί πρόστιμα από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ενώ τώρα περνάμε σε μια νέα εποχή. Μάλιστα ανέφερε ότι η σύνδεση με τις οικίες έχει διασφαλιστεί να γίνει χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα αποστραγγιστικά έργα  που υλοποιούνται στην Ανατολική Αττική, στις ασφαλτοστρώσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρειας, στην πρόβλεψη πόρων 20 εκ ευρώ για την ωρίμανση της πρότασης ανέγερσης νοσοκομείου στην Αν. Αττική, στην ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης και στην εξασφάλιση καφέ κάδων και απορριμμάτων συλλογής βιοαποβλήτων.  Στη συνάντηση στο δημαρχείο παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας -Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Κάρλος, Π. Μπατάλης, Μ. Βουδούρης, Γ. Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Α.Γκουγκουλής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Μώρος.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο δημαρχείο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ευαγ. Μπουρνούς προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου μαζί με τον άοκνο Δήμαρχο, τον Βαγγέλη Μπουρνούς. Επισκεφθήκαμε τα έργα που υλοποιούνται, ενώ είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε και για τα έργα που σχεδιάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο.  Τα έργα που γίνονται και εκτελούνται αυτή τη στιγμή στον δήμο είναι πολύ σημαντικά.  Ήδη, εκτελείται ένα μεγάλο έργο διαχείρισης υγρών αποβλήτων σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, ένα έργο μοναδικό, αφού μετά από πολλές δεκαετίες έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που μας έχει εκθέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μας έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα. Το έργο μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Άλλα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στη διαχείριση των όμβριων υδάτων. Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πλήθος μελετών που βρίσκονται στη φάση ωρίμανσης για μελλοντικά έργα. Επίσης πραγματοποιήσαμε επίβλεψη σε έργα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, το έργο για το πνευματικό κέντρο και το αμφιθέατρο που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, καθώς επίσης και το εμβληματικό Παραολυμπιακό Κέντρο που αφορά σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κέντρο αυτό θα αποτελέσει ένα κόσμημα με προϋπολογισμό 36 εκατομμύρια ευρώ. Τους  επόμενους μήνες αναμένουμε τη δημοπράτησή του. Αυτό όμως που έχει μεγάλη αξία και θα ήθελα να τονίσω, είναι η συνεργασία μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που βοηθάει και στη σωστή διαχείριση σοβαρών θεμάτων όπως εκείνων που σχετίζονται με τα στερεά αποβλήτων μέσα από τα δίκτυα διαχείρισης βιοαποβλήτων. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε, σε έργα πολιτικής προστασίας. Η αμφίδρομη συνεργασία και αρωγή φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει και σειρά πολιτιστικών δράσεων, καθώς  ο πολιτισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή των πολιτών. Η στήριξη είναι επίσης διαχρονική και σε θέματα κοινωνικών υπηρεσιών. Με πόρους από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε το κέντρο κοινότητας, αλλά και άλλες κοινωνικές δομές του δήμου. Θα ήθελα τέλος να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τα έργα που εκτελούνται, καθώς και για τον άψογο τρόπο της συνεργασίας μας με το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου. Μέσα από αυτή τη συνεργασία απορρέει μία αισιοδοξία για το μέλλον του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Πολλά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο

Δήμαρχος Ραφήνας ΠικερμίουΒ. Μπουρνούς

Μας δόθηκε σήμερα η ευκαιρία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον περιφερειάρχη των έργων και αγαπητό φίλο Γιώργο Πατούλη να κάνουμε μία επίσκεψη σε ένα πλέγμα έργων που υλοποιούμε στο δήμο μας, έργα τα οποία αφορούν σε υποδομές, αναπλάσεις, έργα ανακύκλωσης, έργα τα οποία μας δίνουν την προοπτική να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό Δήμο με προτάσεις που υποβάλαμε και ενέκρινε η Περιφέρεια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε στην απορρόφηση των κονδυλίων, γιατί πραγματικά μέσα από τη συνεργασία και του Δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης βελτιώνουμε σαν χώρα τις υποδομές μας και γινόμαστε η πρώτη περιφέρεια στη Χώρα που έχει δείξει αποτελέσματα στα θέματα ανακύκλωσης και τη μείωσης του όγκου ταφής των απορριμμάτων, καθώς και στη δημιουργία υποδομών που αφορούν στον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Αττική.

Αν και υπήρξαν έργα που σε πολλές περιπτώσεις είχαν καθυστερήσει, με τη βοήθεια του εμβληματικού Περιφερειάρχη, του Γιώργο του Πατούλη, τα έργα προχωρούν και υλοποιούνται. Ο Γ. Πατούλης έχει καταφέρει να αφήσει έργο πίσω του, αλλά ταυτόχρονα έχει βάλει γερές βάσεις και για την επόμενη θητεία του. 

Επίσκεψη σε έργαπου χρηματοδοτεί η Περιφέρειας Αττικής

Διαδημοτικό έργο «Συλλογής, Επεξεργασίας αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος

Για την πορεία υλοποίησης έργο του έργου «Συλλογής, Επεξεργασίας αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίησης -Διάθεση επεξεργασμένων εκροών», ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Στο σημείο τον υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Τζ. Στεφανάκου, ενώ  τον συνόδευαν ο δήμαρχος Β. Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης και υπηρεσιακά στελέχη. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 252.122.799€ και έχειΦορέα Διαχείρισης, Έγκρισης και Παρακολούθησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» της Περιφέρειας Αττικής.  Φορέας λειτουργίας είναι η ΕΥΔΑΠ.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Κατά τη διάρκεια της επίβλεψης των έργων ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν 2025 και στόχος είναι το δίκτυο να λειτουργεί πλήρως το 2026. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε σε αυτό το εμβληματικό έργο το οποίο λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα στην Αν. Αττική που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία και για το οποίο τα αρμόδια ευρωπαϊκά είχαν επιβάλει στη χώρα μας τσουχτερά πρόστιμα. Μεταξύ άλλων το κατασκευαζόμενο αποχετευτικό δίκτυο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αγωγούς συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, τα τοπικά και κεντρικά αντλιοστάσια και τις διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων.

Ο Λιμένας Ραφήνας οδεύτερος σημαντικότερος μετά τον Πειραιά

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και τον  Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας στον οποίο τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Σπ. Χρυσοφώτης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Φ. Ματσόπουλος και ο Λιμενάρχης Γ. Κατσούλης. Το έργο είναι συνολικού  προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ και βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης. Μέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης προβλέπεται η αναδιάταξη Προβλητών και Αποκατάσταση Προστασίας «Ποδός Προβλητών 3-9 Λιμένα Ραφήνας».  Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος  κ. Χρυσοφώτης και Ματσόπουλος αντίστοιχα, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα έργα, μαζί με το έργο σύνδεσης με γραμμή του προαστιακού, θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης και της τουριστικής κίνησης της περιοχής. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέφερε ότι πρόκειται για το λιμάνι της Ραφήνας, είναι  δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μετά τον Πειραιά. «Δίνουμε έμφαση στην αναβάθμιση του λιμανιού και την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η σύνδεση του λιμανιού με τη γραμμή του προαστιακού τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τα έργα που χρηματοδοτούμε θα συμβάλουν σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη. Τα έργα αυτά με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα συμβάλλουν στη θωράκιση και την ενίσχυση της ασφάλειας του λιμανιού, στη καλύτερη διαχείριση της ναυσιπλοΐας. Οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα έχουμε ανάδοχο».

Παραολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου και Γήπεδο Ραφήνας

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το ολοκληρωμένο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου Ραφήνας το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε προϋπολογισμό     1.050.000 € .  Πρόκειται για ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με σύστημα συνθετικού χλοοτάπητα,. Διαθέτει επίσης στίβο αγώνων, εσωτερική μεταλλική περίφραξη, σύστημα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και υποδομή ηλεκτροφωτισμού. Το γήπεδο είναι δίπλα στο χώρο που θα γίνει το Παραολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Αττικής  με το ποσό των 36.173.686€. Όπως επισήμανε, είναι  έτοιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του σε ΦΕΚ θα γίνει και η δημοπράτηση. «Πρόκειται για ένα κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και θα είναι το μεγαλύτερο Βαλκανίων. Δίνουμε προτεραιότητα στον αθλητισμό και στη δημιουργία κατάλληλων αθλητικών υποδομών που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, αλλά και στην άθληση των συμπολιτών  μας.  

Παιδικός σταθμός Πικερμίου

Ο Γ. Πατούλης πραγματοποίησε αυτοψία και στα έργα ανέγερσης του Α’ Παιδικού  Σταθμού Πικερμίου. Το έργο είναι προϋπολογισμού  1.707.736€, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75% και θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 72 παιδιών. Το κτίριο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο,  κατασκευάζεται με τις αρχές του Βιοκλιματικού κτιρίου ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης.  Για την κατασκευή του, έχουν επιλεγεί υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια, είναι οικολογικά και διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά. Ο περιβάλλον χώρος διαμορφώνεται σε δύο αυλές.

Πνευματικό -Πολιτιστικό Κέντρο Ραφήνας

Το ολοκληρωμένο έργο της αποπεράτωσης του Πνευματικού -Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας προϋπολογισμού 1.480.000€ , αποτέλεσε επίσης ένα σταθμό της επίσκεψης του κ. Πατούλη.  Το έργο αφορά την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου, δυναμικότητας 300 θέσεων.  Μεταξύ των εργασιών είναι οι αλλαγές στον φέρων οργανισμό, μονώσεις, κουφώματα, μεταλλικές θύρες, δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, ψευδοροφές, κιγκλιδώματα κ.α . Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνει διαστρώσεις πεζοδρομίου, ανακατασκευή κρασπέδων και διαστρώσεις ραμπών.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις – ασφαλτοστρώσεις

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία και στην Εθνικής Αντίστασης και Βασιλέως Γεωργίου στη Ραφήνα. Στο σημείο πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο πλαίσιο του συνολικού έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ» το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.480.000€. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση οδοστρωμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας. Περιλαμβάνει 24 οδούς συνολικού μήκους 9.000m και συνολικής επιφανείας 68.000,00 m2. Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο ενημερώθηκε και για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν ολοκληρωθεί. Το έργο είχε προϋπολογισμό 279.012€.

Πρόγραμμα ολιστικής πράσινης αστικής αναζωογόνησης

Ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε και για το εμβληματικό διαδημοτικό έργο “ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»  το οποίο αφορά  του Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου. Προϋπολογισμός του έργου 297.586,73 €. Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στις περιοχές:α) Α’ Είσοδος Νέου Βουτζά, β) Β΄ Είσοδος Νέου  Βουτζά σε ακίνητο που περικλείεται από τις Οδούς Εσπερίδων, Εκάβης, Αμφιτρίτης και Διαγόρα» σε οικόπεδο έκτασης 6.350,00 τ.μ. στο Δήμο Μαραθώνα. Σκοπός της μελέτης ήταν η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τόσο της καθεαυτής πληγείσας περιοχής από  την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,  όσο και του συνόλου των Δήμων  Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα αντίστοιχα.

Ο Γ. Πατούλης κατά την περιοδεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί εμπορικά καταστήματα στη Λ. Μαραθώνος και στη Ραφήνα, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με συνάντηση σε κεντρικό καφέ της περιοχής που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Δείτε σχετικό Βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/v5dBg7ID8iQ

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των έργων

ΕΡΓΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ, ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ &                     ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ: 17.658.603,69€
  • ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ: «ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»,36.173.686€

v     ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΕΡΓΟ & ΜΕΛΕΤΗ: 3.236.386,73€

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου υλοποιείται το Μεγάλο & Εμβληματικό Έργο «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών»συνολικού προϋπολογισμού 252.122.799€, με Φορέα Διαχείρισης, Έγκρισης & Παρακολούθησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» της Περιφέρειας Αττικής και Φορέα Λειτουργίας την ΕΥΔΑΠ.

Αναλυτικά τα έργα και οι μελέτες που χρηματοδοτεί η Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είναι τα εξής:

 ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  1. Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου,36.173.686€

(Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ως έργο ωρίμανσηςενώ η εκτέλεση του θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2021-2027).

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ συνολικού προϋπολογισμού 6.651.661,69€
1. Α’ Παιδικός Σταθμός Πικερμίου, 1.707.736€
2. Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων Δ.Ε. Ραφήνας, 1.480.000€
3. Μελέτη Αναβάθμισης Λεωφόρου Φλέμινγκ Ραφήνας, 392.527,17€
4. Αποπεράτωση Αμφιθέατρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας, 1.494.000€
5. Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης Ρεμάτων και προσαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχές του Δήμου Ραφήνας, 1.041.798,52€
6. Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 310.960€
7. Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου 224.640€

ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ συνολικού προϋπολογισμού 500.000€
1. Αναδιάταξη Προβλητών και Αποκατάσταση Προστασίας Ποδός Προβλητών 3-9 Λιμένα Ραφήνας, 500.000€

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ συνολικού προϋπολογισμού1.539.742€
1. Κατασκευή Νέου Γηπέδου Ραφήνας, 1.050.000€
2. Τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων, 24.800€
3. Αντιστηρίξεις για ασφάλεια από κατολισθήσεις Λόφου 25ης Μαρτίου στο Ντράφι Δ.Ε.Πικερμίου, 150.000€
4. Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου, 279.012 € (ΠΕΠ Αττικής)
5. Επέκταση-Αναβάθμιση Υποδομών στις οποίες παρέχονται Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 35.930€(ΠΕΠ Αττικής)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΔΙ.Μ.Υ.
1.Εκσυγχρονισμός με καθολική αντικατάσταση ιστών με γαλβανισμένους και σηματοδοτών με σηματοδότες Led στους οδικούς άξονες: 1. Λ. Μαραθώνος–Αργιθέας(προς ΜΑΤΙ-Κόκκινο Λιμανάκι) 2. Λ. Μαραθώνος Βουτζά ( προς Λύρειο παιδικό ίδρυμα) 3. Σμύρνης-Ευβοϊκού (Νηρέως – Πρωτέως- 85η Οδός)στο πλαίσιο του διαδημοτικού έργου «ΣυντήρησηΕξωτερικώνΕγκαταστάσεωνΦωτεινήςΣηματοδότησηςΠεριφέρειαςΑττικής»συνολικού προϋπ/σμού9.999.949€.
2. Αντικατάσταση των Φωτιστικών Νατρίου με Φωτιστικά Led στην Λ. Μαραθώνος οδικούς άξονες: 1. Λ. Μαραθώνος και 2. Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο πλαίσιο του διαδημοτικού έργου «Συντήρηση και Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού των κύριων Αξόνων της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την μείωση Κόστους Λειτουργίας» συνολικού προϋπ/σμού 37.000.000€.

Τέλος, είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης τα παρακάτω Έργα και Μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 8.967.200€
1. Κατασκευή Υποδομών Νέου Γηπέδου Ραφήνας, 1.200.000€
2. Επέκταση Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Διώνης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 100.000€
3. Ανάπλαση Πλατείας Δημητράκου Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, 1.200.000€
4. Μελέτη απορροής Όμβριων σε τμήματα της Λεωφόρου Μαραθώνος στα όρια του Δήμου Ραφήνας – Πιπεριού, 37.200€
5. Οδοποιία για πρόσβαση στο νέο Σχολικό Συγκρότημα Πικερμίου, 330.000€
6. Κατασκευή Δικτύου Όμβριων σε οικισμούς ΔΕ Πικερμίου, 5.300.000€
7. Αντιπλημμυρικές Εργασίες στην Ζώνη Λιμένος Ραφήνας, 800.000€

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73€
1. Μελέτη για το Έργο “Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου, 297.586,73 € (Μελέτη που αφορά διαδημοτικό έργο των Δήμων Μαραθώνα & Ραφήνας-Πικερμίου)

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΕΡΓΟ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ συνολικού προϋπολογισμού2.938.800€
1. Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου, 2.938.800€ (Αφορά διαδημοτικό έργο των Δήμων Μαραθώνα & Ραφήνας-Πικερμίου)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ, ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ & ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ 17.658.603,69€
—————————————————————————————————————————-
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»,36.173.686€

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΜΕΛΕΤΗΣ 3.236.386,73€
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ σε μήκος 1.378 μ.
ΡΕΜΑ Μήκος
Μέγα Ρέμα Ραφήνας 197,00
Ρέμα Δασάρμι Πικέρμι 605,00
Ρέμα Ηφαιστίωνος 354,00
Ρέμα Αρίωνος 87,00
Ρέμα Βαλανάρι 135,00
ΣΥΝΟΛΟ 1.378,00

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
48.980€ για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το 2021 έως σήμερα- (2021: 24.180€, 2022: 24.800€)

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
20.039.000€ προς συνδρομή στον Ραφήνας-Πικερμίου για τις εργασίες που έγιναν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ»
 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
 2απορριμματοφόρα οχήματα
 287 καφέ κάδους
 ΠΕΝΤΕ ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
 ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ
104 ψεκασμοί από εδάφους στο πλαίσιο του προγράμματος Διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην Π.Ε.Α.Α.Α

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
(1)
 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ (ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ)» στο πλαίσιο του έργου «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών»
 ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ(συνολικού έργου): 252.122.799€
 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΥΔΑΠ
 ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Το κατασκευαζόμενο αποχετευτικό δίκτυο περιλαμβάνει:
• Τους αγωγούς συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων Ραφήνας, Ν. Βουτζά, Καλλιτεχνούπολης, Νηρέα, Ντράφι, Πικερμίου και Αγ. Σπυρίδωνα – Διώνης
• Τα τοπικά και κεντρικά αντλιοστάσια και τους κατάντη αυτών αγωγούς για την προσαγωγή των λυμάτων στο ΚΕΛ και το χερσαίο τμήμα του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων εκροών από το ΚΕΛ συμπεριλαμβανομένης σήραγγας για τη διέλευση των αγωγών.
• Τις εξωτερικές διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων.

Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω δύο εργολαβικών συμβάσεων της ΕΥΔΑΠ:

ΜΗΚΟΣ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ Α-455: Δίκτυο Πικερμίου – Ντράφι – Διώνης (αγωγοί & αντλιοστάσια) 103 km 34,2 εκ € 18,0 εκ € ΕΚΤΕΡ ΑΕ / Υπογραφή Σύμβασης: 20.10.2021 Αγωγοί: 22 Km
Εξωτερικές Διακλαδώσεις: 140

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ Α-456: Δίκτυο Ραφήνας – Καλλιτεχνούπολης (αγωγοί & αντλιοστάσια), Χερσαίος αγωγός διάθεσης επεξ/νων εκροών, Υδραυλική σήραγγα 135 km
και
1.090 m Υδραυλική σήραγγα 63,7 εκ € 35,4 εκ € ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ / Υπογραφή Σύμβασης: 21.07.2021 Αγωγοί: 23 Km
Εξωτερικές Διακλαδώσεις: 937
Σήραγγα: 800 m

(2)
 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»
 ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 1.707.736€
 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
 ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ (έχει ολοκληρωθεί το 75% του έργου)

Πρόκειται για διώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας δόμησης 556,28 m2 σε επιφάνεια οικοπέδου 1.758,96 m2 με δυναμικότητα εβδομήντα δύο (72) νήπια βάσει τις ισχύουσες Εθνικές προδιαγραφές.
Για την κατασκευή του, έχουν επιλεγεί υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια, είναι οικολογικά και διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.Το κτίριο κατασκευάζεται με τις αρχές του Βιοκλιματικού κτιρίου ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης. Ο περιβάλλον χώρος διαμορφώνεται σε δύο αυλές. Στην πρώτη βρίσκονται, η κύρια είσοδος του Παιδικού Σταθμού από το δρόμο, Παιδική Χαρά με χλοοτάπητα και χώρος στάθμευσης του σχολικού λεωφορείου. Η δεύτερη αυλή διαμορφώνεται με επιφάνειες χωμάτινες ή με χλοοτάπηταμε φυτεμένα δέντρα και δύο ημικυκλικές κερκίδες από μπετό, που προορίζονται για παιχνίδι και για υπαίθριες εκδηλώσεις του Παιδικού Σταθμού.
(3)

 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ»
 ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 1.050.000€
 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε.Α.Α.
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

Πρόκειται για ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με σύστημα συνθετικού χλοοτάπητα, κατηγορίας και Πιστοποίησης με την έκδοση του Πιστοποιητικού FIFA QUALITΥ. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 100 μ. χ 66,20 μ.. Διαθέτει επίσης στίβο αγώνων με (οκτώ) 8 διαδρομές, εσωτερική μεταλλική περίφραξη, σύστημα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και υποδομή ηλεκτροφωτισμού.

(4)
 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ»
 ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 1.480.000€
 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
 ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ

Το έργο αφορά την αποκατάσταση οδοστρωμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας. Περιλαμβάνει 24 οδούς συνολικού μήκους 9.000mκαι συνολικής επιφανείας 68.000,00 m2.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αναβάθμισης και συντήρησης του πολεοδομικού ιστού και πρόκειται για απόξεση ασφαλτικού τάπητα, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση με παράλληλη διόρθωση των κλίσεων της οδού για την καλύτερη απορροή των ομβρίων.

(5)
 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ»
 ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 1.494.000€
 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
 Έχει εκτελεστεί μέρος του έργου-
Το έργο αφορά την αποπεράτωση αμφιθεάτρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας, με επιφάνειας δόμησης 360m2 περίπου, 185 θέσεων και τον περιβάλλον χώρο αυτού.
Οι εργασίες που απαιτούνται είναι αλλαγές στον φέρων οργανισμό, τοιχοποιίες, μονώσεις, κουφώματα, μεταλλικές θύρες, επιχρίσματα, χρωματισμούς, δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, ψευδοροφές, κιγκλιδώματα – χειρ ολισθηρές, διακοσμητικά στοιχεία, υαλοπίνακες, ερμάρια, πάγκους. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνει διαστρώσεις πεζοδρομίου, ανακατασκευή κρασπέδων και διαστρώσεις ραμπών.

phoot-rafina-13-1000x667
phoot-rafina-14-1000x667
phoot-rafina-18-1000x667
photo-rafina-1-1000x667
photo-rafina-2-1000x667
photo-rafina-3-1000x667
photo-rafina-4-1000x667
photo-rafina-5-1000x667
photo-rafina-6-1000x667
photo-rafina-7-1000x667
photo-rafina-8-1000x667
photo-rafina-9-1000x667
photo-rafina-10-1000x667
photo-rafina-11-1000x667
photo-rafina-12-1000x667
photo-rafina-15-1000x667
photo-rafina-16-1000x667
photo-rafina-17-1000x667
photo-rafina-19-1000x667

Related posts

Ν. Παναγιωτόπουλος: Με έξυπνο, μεθοδικό και κοστολογημένο σχέδιο η Πολεμική Αεροπορία έχει “ζωντανέψει για τα καλά”

editor

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός

admin

Ακυρώνεται η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης

editor
13/06/2024 0:52