28 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τεχνολογία Τοπικά Νέα

FSRU Αλεξανδρούπολης: Προχωρά η διαδικασία συγκόλλησης σωλήνων του υποθαλάσσιου αγωγού

Κουμπώνουν ένα-ένα τα κομμάτια γύρω από το FSRU Αλεξανδρούπολης και τις συνοδές υποδομές που απαιτούνται ώστε να συνδεθεί με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται έργα στην πλατφόρμα Castoro 10, όπου προχωρά η διαδικασία συγκόλλησης και πόντισης των σωλήνων του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης του FSRU.

Να θυμίσουμε, ότι το FSRU θα βρίσκεται αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων, μέσα στη θάλασσα, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και 10 χλμ. από την κοντινότερη ακτή στη Μάκρη του Έβρου.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο και το πλοίο θα φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023.

«Με το έργο να προχωρά ταχύτατα και την Αλεξανδρούπολη και τον λιμένα της να μετασχηματίζονται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο, πλησιάζουμε ολοένα και εγγύτερα στον στόχο της ενεργειακής ασφάλειας και αυτονομίας της χώρας και της Ευρώπης»σχολιάζει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του έργου ο πρόεδρος του ΟΛΑ, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Παράρτημα Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε προληπτικά θερμομέτρηση όλων όσων εισέρχονται στο Δημαρχείο

admin

Σοβαρό τροχαίο στην Κομοτηνή: ΙΧ χτύπησε μητέρα και το βρέφος της έξω από σχολείο

editor

Συνελήφθη 22χρονος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
28/05/2024 20:27